Још увек је болест облика јувенилног идиопатског артритиса. Карактерише га грозница, кожни осип, лимфаденопатија и повећање вранице, као и запаљенске повреде у зглобовима.

Болест обично почиње прије 16. године. Међутим, први симптоми могу се јавити код одраслих. Узроци болести нису у потпуности објашњени. Претпоставља се да вирусне инфекције могу играти улогу (нпр. Вирус, вирусне инфекције, вирусне инфекције). рубела, мумпс).

Неки ткивни компатибилни антигени су такође чешћи код пацијената. Међутим, Стилљева болест се не појављује у породици, она чешће погађа жене.

Симптоми сталне болести код одраслих

Већина случајева Стална болест се јавља са акутним почетком грознице до 40 степени, обично повећавајући увече или два пута дневно. Ова температура обично је праћена лезијама коже – финим осипом без осетљивости на лососу. Обично се налази на кожи удова, ретко на лицу и пртљажнику. Како температура пада, осип такође нестаје, остављајући без ожиљака или ознака.

Велика већина пацијената се залаже за бол у зглобовима, која се јављају нарочито у условима са високом температуром, понекад развијају запаљење зглобова, најчешће колена и зглобова, а поред тога може доћи до јачања оболелих зглобова, ограничавајући њихову мобилност.

Око половине болесника има лимфаденопатију (ако се то догоди у абдомену, присутан је бол у стомаку). Понекад се повећава и слезина или јетра. Понекад се пронађе фарингитис и мрље показују присуство патогених микроорганизама.

Осим тога, запаљења се примећују у плеуралним, перикардијалним и мишићним подручјима. Општи симптоми могу укључити: губитак тежине, губитак косе, лоше расположење, слабост апетита.

Препознавање Мртве болести код одраслих

Утврђивање дијагнозе сталне болести код одраслих је тешко због системске природе болести и симптома сличних онима пронађеним код других болести локомоторног система и везивног ткива. За такозвану “специјалну класификацију” развијена је посебна класификација. велики, мали и искључујући критеријуми. Одређивање дијагнозе је могуће ако су испуњени најмање 5 критеријума (укључујући 3 велика критеријума).

Класификација укључује грозницу, болове у зглобовима, осип и повишене нивое бијелих крвних зрнаца у серуму крви – леукоцитоза (велики критеријуми). Штавише, важно је присуство болних грла, увећаних лимфних чворова и абнормалности у крвним лабораторијским тестовима у виду повећане активности одређених ензима и негативних испитивања имунолошких абнормалности (мали критеријуми).

Диференцијална дијагноза сталне болести код одраслих укључује заразне болести (мононуклеозу, бруцелозу, АИДС, хепатитис Б, бактеријске заразне болести), васкулитис, лимфом, саркоидозу, друге системске болести везивног ткива (нпр. Болест јетре, саркоидоза, болест везивног ткива, болести бубрега, болести бубрега итд.). Поред тога, важно је напоменути да је пријављено и низ других болести (нпр. системски еритематозни лупус и реуматоидни артритис), као и многе друге болести с сличним симптомима.

Лечење сталне болести код одраслих

Болест код одраслих захтева лијечење акутне фазе болести, хронична терапија лековима и рехабилитација. Третман почиње са нестероидним антиинфламаторним лековима, а уколико то нема жељени терапеутски ефекат, уведени су гликостероиди, обично орални преднизон или интравенозни метилпреднизолон.

Индикације за употребу стероида укључују миокардитис или перикардитис, ендоваскуларни коагулацијски синдром и оштећење јетре. У хроничној процедури коришћени су лекови који мењају ток болести, као што су они који се користе код реуматоидног артритиса (претежно метотрексата) и биолошких лекова (нпр .: антибиотици, антибиотици и антибиотици). етанерцепт).

Важан аспект је правилна рехабилитација – такав третман код пацијената са заједничким болестима се препоручује од самог почетка болести.

Прогноза сталне болести код одраслих

Прогноза Стилл болести је позитивна код већине пацијената, али у неким случајевима развијају се промене органа из различитих система и ткиво се брзо уништава у зглобовима, што знатно погоршава прогнозу.

Потом се могу развити бројне компликације, погоршати здравствено стање пацијента и угрозити његов живот, а постепено промене у зглобовима могу довести до развоја инвалидитета и инвалидитета пацијента.

Поред тога, важно је да се компликације десе након хроничне употребе лекова, посебно гликостероида. Инфламаторне промене у бројним зглобовима, као иу великим зглобовима као што су зглобови рамена и кука, који се јављају на почетку болести, повезани су са неповољном прогнозом и повећаним ризиком од настанка хроничне болести.

Узроци смрти пацијента су инфекција, отказивање јетре, скроб, респираторна инсуфицијенција, синдром ендоваскуларног коагулације, болести срца. Код болесника са Стилл-ове болести није утврђена повећана предиспозиција на појаву пролиферативних болести лимфног система.
Мариусз Кłос

Коментари на Стилл’с болест код одраслих

Ханиа | 2011-12-07 18:22

Добродошли!
Ја сам инвалид * више од 10 година. Већ неколико година имам кравату. До сада нисам срео никога ко би био болестан са тим и ја бих волео да поделим своја искуства. Доктори ми говоре о мени као да сам * случај не-књиге * :). Сама болест је почела са можданим ударцем у мозгу, тј. Није баш пријатно. Али шта је ту. Тренутно живим и радим нормално, желим да останем трудна, али немам довољно знања и информација о женама са истим поремећајима као и мојом. Ако неко чита мој пост и жели да разговара са мном, молим вас контактирајте ме.

Мицхал-УК | 2011-12-24 19:23

Добродошли.

Дијагностикован је Стилл’с болест пре 3 месеца, када сам био у умирућем стању (не сјећам се 3 недеље интензивне његе), тражим све информације о овој болести. Ја живим у Северној Ирској, добијају стероиде и свака четири седмице постоји нови лек који блокира ЛА-6, тврђава је потпуно излечива у року од неколико година, желела бих да знам да ли је то тачно.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *