Новости

Ако је разлог промене јасан

Карактеристична лезија коже у току уртикарије је бубуљица срцаног уртикарије. Понекад пацијенти такође пријављују печење или бол у области лезије коже. Боја црвене боје је бела или ружичаста, а околина је црвена. Овај мехур је подигнут изнад површине коже, брзо се формира, али такође нестаје без остављања трајних промена на кожи.

Број изливања може се разликовати, понекад комбинује у великој мери и на великим површинама коже. Сама локација лезија може бити индикативна за узрочни фактор болести (нпр. Болест). контактирати уртикарију на месту излагања алергену, хладној или лакој уртикарији на тачкама изложеним и изложеним ниским температурама и сунчевом светлу).

Оста се може изненада појавити оштра уртикарија, чак и за неколико минута након што је агент дјеловао, али постоји и скривени почетак симптома, који се развија тек после дужег временског периода. Скоро сви случајеви акутних лезија спонтано се повлаче и ретко пролазе кроз болести у хроничној фази. У хроничној уртикарији, симптоми се јављају дневно или периодично, а ток болести варира.

Признавање уртикарије

Дијагноза уртикарије заснива се на типичним лезијама коже и симптомима болести. Важно је да се не занемарују опште болести које могу указивати на развој анафилактичке реакције, директно угрожавајући здравље и живот пацијента. Ако је узрок промене јасан, није потребно додатно испитивање (на примјер, не захтијева се даља испитивања. Тачка коже, сопствени тестови серума или фламе).

У диференцијацији се узимају у обзир и други услови коже, нарочито благи полицистични еритем, везикуларни пемфигоид, херпетични дерматитис, осип на лечење, септикемија или вирусне инфекције.

Лечење уртикарије

Неспецифичне или специфичне методе се користе за лечење уртикарије. Први је да се избегну фактори који интензивирају или изазивају лезије болести. Анти-хистамин се користи као основа за симптоматски третман пацијената са уртикаријом.

Остали лекови могу укључивати трицикличне антидепресиве, гликостероиде, бета-миметике, лекове против леукотриена или нифедипин.

Специфичан третман, с друге стране, заснива се на правилном третману основне болести (ако је уртикарија секундарни проблем) и одговарајуће менструације у зависности од механизма кожних лезија (нпр. Хладна уртикарија третира антихистаминике као мера предострожности, нпр. ципроптептина или других средстава, нпр. токсина).

Прогноза са уртикаријом

Прогноза акутне уртикарије је добра, јер велика већина случајева спонтано нестаје након неколико дана или недеља. Код промена хроничне прогнозе карактера је гора, јер ови облици болести наговештавају да наставе и претварају у периоду од неколико до чак неколико година.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *