Почетак акутног гнојног менингитиса долази изненада, обично без хералдичких симптома. У кратком временском периоду се развија стање непосредне опасности по живот. Пацијент се жали на главобоље, углавном пулсирајуће или природно распрострањене, које се не јављају након употребе аналгетика. Поред тога, постоји мучнина и повраћање, као и висока температура. Појављују се светлосни одбој и симптоми гуме (нпр., “Лака пуцање”). крутост врату).

Пацијент има проблеме са несвесношћу – укључујући кому, конвулзије у облику иницијално генерализованих или фокалних епилептичких напада. У току обољења, пареса се јавља уз повећање напетости мишића и симптома насталих након оштећења кранијалног живца. У екстремним случајевима јавља се смртна опасност од респираторне сметње.

Као резултат смањеног имунитета појављују се херпес, а током менингококне инфекције могу се развити интрадермална и екхимотска крварења (повећани ендоваскуларни сагоревни коагулације (ДИЦ)), такође могу узроковати оштећење мозга – као резултат, поремећаји хода и равнотеже, нејасан говор , непокретност покрета, тремор може доћи.

Серум крви пацијента показује повећање нивоа бијелих крвних зрнаца, убрзаног пада црвених крвних ћелија (ЕСР) и повећане концентрације Ц-реактивног протеина, услед запаљења која се јавља у организму. Лабораторијско тестирање цереброспиналне течности показује повећање броја ћелија (нарочито неутрофила), жућкастог низа, повећања нивоа протеина и смањене концентрације глукозе, цурења течности под повећаним притиском.

Дијагноза акутног акутног енцефаломиелитиса

Дијагноза акутног епизоотског менингитиса заснива се на добро прикупљеној историји, клиничкој слици и карактеристичним промјенама у цереброспиналној течности која се добија током лумбалне пункције. Имагинг ће се користити за компјутеризовану томографију или магнетну резонанцу главе, која, међутим, неће бити неопходна за постављање дијагнозе.

Такође, показивање присуства бактерија у цереброспиналној течности или крви (путем културе или откривања специфичног антигена) и серологије нивоа серумских антитела су од помоћи у прављењу дијагнозе. Такође треба тражити примарну епидемију инфекције (нпр. Вирус Цаулифловер Хепатитис А, вирус хепатитис Ц Цаулифловер). Акутни гнојни менингитис може се развити током инфекције плућа или средњег уха).

У диференцијацији акутног епизоотског менингитиса узимају се у обзир и други услови са сличним симптомима: вирусне, туберкулозне, протозоје и гљивичне болести централног нервног система, крварење у субарахноидни простор, апсцеси и апсцеси, као и неопластични проблеми структура централног нервног система .

Лечење акутног енцефаломиелитиса абсцеса

У акутном периоду акутног епизоотског менингитиса, лечење треба обезбедити у јединици интензивне неге. У терапији се користе анти-едематозни и анти-инфламаторни лекови, међутим, основица поступка је антибиотска терапија – требало би да започне одмах након сакупљања крви за микробиолошку културу и лумбалну пункту како би узимала цереброспиналну течност. Најчешће коришћени антибиотици су цефалоспорини, вероватно у комбинацији са другим антибиотиком или у случајевима специјалних индикација – других антибиотика.

Прогноза акутне прекомерне изложености цереброспиналном менингитису

Просјечна стопа смртности је 10-30% свих пацијената. Прогноза је много гора у случају развоја септикемије. Поред тога, у периоду опоравка често се јављају компликације (церебрални едем, хидроцефалус, апсцес, церебралне васкуларне блокаде, епилепсија, оштећење слуха, поремећаји говора).

Прогноза у акутном пирамидалном менингитису отежава старије године, смањени имунитет, повећана вируленција бактеријског сода изазива болест и касно спровођење лечења и развој шока, поремећаја свести или конвулзија током акутног периода болести. У неким пацијентима, неки неуролошки симптоми настају током живота, упркос ефикасној терапији антибиотиком и елиминацији узрочника.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *