Новости

Алергијски коњунктивитис

Пацијенти се жале на типичне поремећаје – током алергијског коњунктивитиса долази до свраба очију (када се овај симптом не примећује, учешће алергијских процеса у формирању болести је искључено), повећано сузење, оток и загушење коњуктива се јављају, а очни капци су такође отечени.

У току историје болести, слични поремећаји се налазе у најближим члановима породице, јер су предиспозиције алергијских реакција генетски одређене. Према томе, друге болести са сличним механизмом коегзистирају (нпр. “Телекинетиц инфлуензмасцхине” или “телекинетиц инфлуензмасцхине”). Astma), а уз то и додатне симптоме повезане са истовременом обољењем. Лабораторијски тестови показују повишене нивое класе Е антитела и триптазе ензима у сузама.

У коњунктивним тампонима или ожиљкама примећен је повећани број еозинофила (врста ћелија белих крвних ћелија одговорних за алергијске или паразитске реакције). Ако се спроведу алергијски тестови на кожи, добија се позитиван резултат, што указује на то да је пацијент алергичан на алергене који се јављају у природном окружењу.

Дијагноза алергијских коњунктивитиса

Алергијски коњунктивитис је лако дијагностикована болест. Основа за дијагнозу је исправно прикупљена историја и проналажење симптома болести код пацијента. Нису потребне додатне тестове за потврду дијагнозе.

У диференцијацији треба узети у обзир и друге болести очију са алергијским ефектима (нпр. Алергије на очи). Пролећни коњунктивитис и рожњачу, атопијски коњунктивитис и рожњачу, коњунктивитис и контакт са очима, гигантски папиларни коњунктивитис), као и очне болести с сличним клиничким симптомима (нпр. Атопијски коњунктивитис, атопијски коњунктивитис и корнеитис). Пинк акне, пемпхигоид или синдром сувог ока.

Лечење алергијског коњунктивитиса

Нефармаколошке и фармаколошке методе се користе у терапијском управљању и акутне фазе и хроничне фазе болести. Контакт са акутним алергеном треба да се заустави што је више могуће и избегава се будућа изложеност.

У случају озбиљних поремећаја користе се хладне комади капака и коњунктивална врећа се опере хладним раствором натријум хлорида или препаратима за вештачко сузење. Не-фармаколошке методе хроничног третмана могу такође укључити употребу такозваних “метода без дрога”. десензибилизација (тј. третман који укључује администрацију малих доза алергена да би се смањио алергијски одговор на њих).

Лекови који се користе у акутној фази алергијског коњунктивитиса и хроничним стањима су актуелни и препарати засновани на антихистаминима (нпр .: антибиотици, антибиотици, антибиотици, антибиотици). кетотипен, лево-кастин, емедастин). Поред тога, могу се комбиновати са стимулансима алфа-рецептора (алфа-миметици) у акутном релапсу, јер је то ефикаснији третман него што се узимају сваки лек посебно.

У хроничном третману алергијског коњунктивитиса, могу се користити орални антихистамини или локални гликоиди, на жалост уз бројне нежељене ефекте, терапеутска терапија је резервисана само за пацијенте чији претходни третман није донио жељени терапеутски ефекат, те ове лекове треба користити само за кратко време.

Прогноза у алергијском коњунктивитису

Прогноза у алергијском коњунктивитису је добра. Акутни облик болести се одједном појављује, али симптоми нестају без третмана, након што је контакт са алергеном престао. Хроничне болести су благи, симптоми нису озбиљни и могу погоршати болест ако су изложени алергенима или иритантима попут хладног ваздуха, дима, испарења или после дужег рада са компјутером.

Алергијски коњунктивитис, иако болест неугодности, не оставља трајне последице и компликације. Са узрастом, процес болести се гаси спонтано, а озбиљност болести се смањује.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *