Не постоји типичан клинички ток у реналном крвном притиску. Болест се може развити подмукло, а само неке клиничке карактеристике могу указати на хипертензију која се развија током обољења бубрега: изненадни почетак хипертензије код младих жена може указати на фибромускуларну дисплазију у реналној артерији и код мушкараца од 45 година. година живота – за развој атеросклерозе. Осим тога, брзо повећање хипертензије и притиска у кратком временском периоду такође може указати на то да се болест бубрега ко-појављује.

Остале карактеристике које могу да доведу до бубрежних узрока хипертензије су: недостатак одговора на стандардну терапију са три средства за смањење крвног притиска са различитим механизмима деловања, шупљине које се јављају изнад абдоминалне шупљине, биокемијске промене које указују на стање повећане секреције алдостерона (нпр. Присуство алдостерона у кожи, присуства алдостерона у кожи или присуства алдостерона у кожи). Ово је последица смањења нивоа калија у серуму (хипокалемија), пушења, брзог развоја плућног едема и оштећења органа.

Коегзистенција атеросклерозе код других крвних судова (нпр. У облику атеросклерозе) Резултати студије (нпр. Коронарни, церебрални, цервикални и др.) И симптоми акутне бубрежне инсуфицијенције након примене ензима који претвара ангиотензин може такође предложити васкуларно- претварање артеријске хипертензије. Међутим, клиничке особине увек не дозвољавају дијагнозу хипертензије током бубрежних обољења.

На клиничкој слици доминирају симптоми основне болести, а само мали број пацијената показује болест кроз оток узрокован задржавањем воде и натријума у телу. Артеријска хипертензија код болести бубрега карактерише повећани дијастолни притисак, но ноћење артеријског притиска ноћу и зависи од количине натријума узетог са храном.

Дијагноза и лечење хипертензије код болести бубрега

Дијагностички процес за хипертензију код болести бубрега треба да има за циљ откривање промена у реналној артерији и бубрезима и при одабиру одговарајућег третмана. Користан је ангиографски приказ бубрежних артерија након контраста. Абдоминални ултразвук се такође може изводити, нарочито у иницијалној фази дијагностике – то је тест скрининга.

Друге технике сликања корисне у дијагнози су компјутеризована томографија, магнетна резонанца и сцинтиграфија. Међутим, ангиографија бубрежних артерија у детекцији васкуларне реналне артеријске хипертензије остаје најтачнија студија.

Лечење хипертензије код болести бубрега има за циљ да нормализује крвни притисак испод 130/80. Нефармаколошке методе се користе за смањење уноса соли у исхрану и за спречавање проводљивости тела. Специјални третмани у исхрани се такође користе за нормализацију притиска.

За исправљање реналне стенозе користе се следеће инвазивне методе: перкутана ангиопластика, ангиопластика у комбинацији са увођењем васкуларне протезе, хируршка корекција сужене бубрежне артерије. Општи принципи фармаколошког третмана се не разликују од оних који се користе у лечењу примарне артеријске хипертензије.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *