Новости

Astma Повлачење (дихотомија извлачења)

Astma бронхијална (бронхијална трахеја, Астма бронхиале) је болест респираторног тракта, манифестирана нападима издушне диспнеа услед контракције бронхијалних мишића и едемог слузокоже са израженим густим флегмом, често праћеним карактеристичним фурањем и бучним звиждућим током напада. Болест је узрокована бронхијалном хиперактивношћу. Патогенеза болести је хетерогена.

Бронхијална трахеја је хронична болест, а његова последица је слабљење ефикасности тела. Напредна бронхијална дихотомија праћена је емфиземом плућа и хипертрофијом десне стране срца.

Узрок напади астме није у потпуности објашњен. Посебна пажња треба посветити имунолошком механизму и поремећајима у функционисању бета-адренергичног система.

Људи са бронхијалном дихотомијом често развијају друге алергијске болести, као што су сенена грозница, уртикарија или Куницке едем, ау периоду између епилептичних напада показују знаке бронхијалне инфекције. Међутим, неки пацијенти не показују никакве абнормалности у интервалима између напада на гландис.

Алергија се приписује посебној улози као узрок бронхијалне астме. Може доћи до астме м. између осталог под утицајем сензибилизације на мирисе, воће или храну. Алергени фактори који узрокују нападе бронхијалне трахеје такође укључују бактеријски протеин.

Према теорији бета-адренергичке блокаде (данас третирана као врста ензимопатије), која се односи на патогенезу бронхијалне астме, сензитивност бета-адренергичних рецептора се мења код пацијената са бронхијалном трахејом. Узроци ове модификације су последица стечених фактора или гена. Ово стимулише кровну компоненту, која узрокује бронхијалну контракцију. Ако се отпусте хемијски или неурохормонални медијатори, катехоламинско стање је поремећено, а клиничка слика астме се развија.

Симптоми бронхијалне астме

Карактеристичан симптом бронхијалне астме су рекурентни напади респираторног дисања, који могу трајати и до неколико сати. Када се ваздух вади у плућа, пацијент прави гласне буке. Ово је праћено стискањем и ширењем у грудима, диспнеј, кашљањем и пљувањем од флегма. Приликом медицинског прегледа плућа приметићете звук бубне опне, продужење фазе издувних гасова и слабљење везикуларног респираторног шума.

Напади астме могу се класификовати на основу брзине појаве. Ако појава напада заузима благу форму и тешкоће дисања се појављују постепено, оне су узроковане инфекцијом, а насилни напади су узроковани контактом са алергеном.

Напади астме обично прате убрзани синусни ритам са видљивим десним вентрикуларним и атријалним преоптерећењем, опструкцијом дисајних путева и алкалозом респираторних органа. Акутни Astma напади могу довести до респираторне ацидозе. Ове промене се јављају само током напада.

Врсте бронхијалне астме

Astma Екстринзични бронхијални (између осталог, Astma) атопични Astma (екстринзична астма) заснива се на индукцији алергена углавном путем издувних путева. Углавном се манифестује у првим годинама живота. Код пацијената, кожни тестови често показују реакције са типичним инхалационим алергенима, као и еозинофилију и благи пораст ИгЕ нивоа.

Кључну улогу у механизму настанка екстринозне астме приписује се непосредним реакцијама изазваним ИгЕ. Медијатори се јављају као резултат реакције алергена и ИгЕ антитела.

Astma унутрашња астма. Његова патогенеза је непозната до данас, али се вирусним и бактеријским бронхијалним инфекцијама углавном сумња да изазивају болест. Процес болести је бржи од атопијске бронхијалне астме. Најчешће се јављају астме са инертним дериватима људи старији од 35 година. старости.

Astma изазван ацетилсалицилном киселином. Постоје познати случајеви преосјетљивости Astmaтикса на аспирин и на неке антиинфламаторне лекове м. између осталог инометацин, мепхенамат, пиралгин, фенопрофен и ибупрофен, где се брзо Astma напада јавља кратко након њихове употребе, заједно са очним лакимом и ринитисом. Преосетљивост према леку је везана за породицу и углавном се манифестује код жена средњих година.

Дијагноза астме

У случају дијагнозе узрока атопијске астме, тестови удисања са појединачним алергенима се врше између напада. Диференцијална дијагноза узима у обзир те болести у којима је диспнеја главни симптом.

Обрада астме

Astma може довести до смрти само у неколико случајева, међутим, може значајно смањити ефикасност тела, што ће довести до немогућности обављања дела посла. Третман се заснива првенствено на откривању сензибилних агенаса или уклањању избијања болести. Прогнозе су у великој мери зависне од врсте астме. У случају екстринзичне астме, пацијент највероватније има ефикасну терапију и лечење.

Специфична сензибилизација се заснива на употреби ињекција са алергеном који узрокује алергијске реакције код појединаца. Терапија траје неколико година, а дозе се појединачно бирају за сваког пацијента. Овај тип лечења најчешће се користи за алергијске реакције на полен од биљака или прашине која опрашују ветрови.

Лечење акутних напада астме

У прошлости су добри резултати у лијечењу напада астме добијени након адреналинске примене, али данас се овај метод врло ретко користи и замијењен је новим инхалацијским лијековима, без споредног ефекта стимулисања кардиоваскуларног система који је пружен адреналином.

Тренутно лечење акутних напада на бронхијалну астму заснива се на употреби симпатикомиметријских амина и метилксантина.

Симпатхометриц аминес проширују бронхију, стимулишу њихов бета-адренергични рецептор, ограничавају производњу хистамина и утичу на бронхијалну константу светлости. Од ових лекова, деривати изопропилорадреналина најчешће се користе и користе се у инхалацијама. Ефекат фармацеутских производа је непосредан и траје до два дана.

Употреба аминопхиллине (убризгана интравенозно или у супозиторије) доводи до непосредне бронхијалне дилатације.

У случају недостатка ефеката након примене симпатикомиметика и аминопхиллине, пацијент се обично прими у болницу. Болница користи кисеоник, антибиотике (ако се вероватно јавља инфекција), калцијум (креч), антихистаминици или кортикостероиди.
Кортикостероиди се користе само када: друге методе лечења не успију, у присуству Astma иу тешким нападима, угрожавајући живот пацијента.

У акутним нападима астме, астма се не користи за седативе. Код пацијената са Astma, у коме не дође до побољшања након примене фармацеутских препарата или симптома астме, може доћи до интензивне терапије у специјализованим центрима са могућношћу ендотрахеалне интубације и екстракције бронхијалне секреције.
Зханета Малец

Коментари Astma бронхијал

Киел * 2008-10-14 06:58

Слажем се. Ја сам 17 година патила од алергије. где никада нисам имао тест једноставно доктор ми је рекао да дођем кад сам се прехладио и тако даље, а онда ћемо се придружити попису алергијских болесника (трава, полен, мачји аксиларни итд.). ) после 17 година када сам почео да притиснем без икакве помоћи, у нашој клиници је постојала таква акција и добила сам бесплатни купон отоларингологу. тек након његове интервенције упутио сам се на алерголога одакле ми је тражено да истражим шта сам алергичан на спирометрију. Имам астму и дискови су дан и ноћ. Чак и да то нисам знао, стигао би до аутобуске станице пре 10 метара, док сам и даље похађао средњу школу, то ме је отежавало и наравно да одузима дах *. Овде је крив породични доктор, али не мислим толико на посљедице. а што се тиче редова клинике, масакр већ се догодио. Поздрављам вас.

забка30 | 2008-10-21 05:55

Недавно сам имао проблем са Astma, гушење ми је веома лоше. колико и нормални зец. Помаже ми да удахнем начин за кућну употребу: 2 лишћа морске соли за 2 чаше воде која је кључна и убризгајте га док вода не буде мање од кључања. Помаже ми много, користи се два пута дневно. Препоручујем то. Поздрављам вас.

Бециа | 2008-10-24 12:02

Имао сам 10 година паузе од септембра. Поново имам нападе на астму сваки пут када се погорша, али лекови мање раде и не знам шта бих требао учинити посебно, али у сваком случају срце боли све више и више.

Сицкнесс 2008-11-14 12:56

Ја сам 13 година стар. Био сам алерген 4 године (формално) али сумњам се да сам алерген од рођења. Никада раније нисам имао никакве тестове. Почела сам да кашљем у класи 4 и имам без даха.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *