• Пет. мај 7th, 2021

Атријална тахикардија је суправентрикуларна тахикардија

ByMira Bojević

јул 31, 2018

Атријална тахикардија је суправентрикуларна тахикардија у којој брз ритам срца потиче из атријума. Ритам срца у атријалној тахикардији је типично 100-250 откуцаја у минути.

Атријска тахикардија може бити унифокална (једноформирана) или мултифокална (вишеслојна). Атријална тахикардија пролази кроз цхта_БКС са атриовентрикуларним блоком другог степена.

Признавање атријалне тахикардије

У електрокардиографском прегледу за атријалну тахикардију, позитивним П-таласима претходи КРС синдром. П-коњункција може бити окултирана Т-коњункцијом која претходи КРС-у, јер се П-коњункције обично појављују у другој половини тахикардијског циклуса. Дијагноза атријалне тахикардије захтева електрофизиолошки преглед.

Узроци атријалне тахикардије

Атријална тахикардија је често повезана са превеликим дозирањем дигиталиса (прекомерне дозе), која се користи за лечење срчаних обољења (повећава контрактибилност срчаног мишића, побољшава перформансе срца, што срце ради спорије него ефикасније). Атријална тахикардија може да резултира различитим срчаним обољењима, а може се повећати иу случају недостатка калија (хипокалемија).

Лечење атријалне тахикардије

Обично аденозин, интравенски бета блокатори и блокатори калцијумских канала примењују се за лечење атријалне тахикардије. ЦзAsami се даје другим лековима против срчане аритмије, понекад са електричном кардиоверзијом или повећаном напетошћу вагуса. У лечењу атријалне тахикардије узроковане прекомерним дозирањем дигиталиса, уз додатак дигиталиса дају се и калијум хлорид.
Зханета Малец

– Унутрашње болести “, Андрзеј Сзцзеклик, Практична медицина, Краков.
– интерне болести “, Францисзек Кокот, ед.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *