Новости

Болести респираторног система

Хемијска пнеумонија је узрокована улазак хемијских супстанци у светлост малих бронхијалних и плућних алвеола. Најчешће, хемијска пнеумонија је узрокована пенетрацијом плућног светла из сопственог садржаја желуца – тзв. “Стомачног светла”. аспхикиатинг пнеумониа. Њено иритативно деловање је тренутно или може довести до дуготрајног труљења.

Респираторна инсуфицијенција

Недовољна респираторија су поремећаји респираторног система који погађају размену плина у плућима. Поремећај карактерише недовољна засићеност кисеоником крви и хиперкапнијом (прекомјеран ниво угљен-диоксида у телу). Најчешће се јављају дисфункције дисања као резултат дифузних поремећаја.

Акутни бронхијални ринитис

Акутни бронхитис (Бронхитис ацута) је запаљен процес респираторног тракта. Запаљење се обично јавља у цијелој дужини дисајних путева, али се може појавити иу трахеји или бронхији. Најчешћи узрок запаљења је вирусна, бактеријска или микоплазматична инфекција, али обично није могуће прецизно проверити током болести.

Примарна плућна хипертензија

Примарна плућна хипертензија (Хипертенсио пулмонарис ессентиалис) је врло ретка прогресивна болест која је резултат унутрашње мембранске фиброзе и хипертрофије централне мембране са секундарним атеросклеротским лезијама главних грана плућне артерије и њених малих грана. Ово доводи до значајног повећања ниског крвног притиска уз посљедичну десну срчану инсуфицијенцију.

Хронични бронхијални ринитис

Бронхитис цхроница карактерише осећај диснеја и упорног кашља (који траје најмање неколико мјесеци годишње), обично у комбинацији са узбуђењем спутума. У току хроничног бронхијалног ринитиса долази до акумулације слузи у бронхијалном стаблу и потпуно или делимично преграђује бронхијалну цев. Ово нарушава.

Плућни рог

Пулсни апсцес (Абсцессус пулмонис) је органска пнеумонија плућног ткива. То је озбиљна болест са могућношћу метастаза, нпр. мозгу или могућим компликацијама као што је нпр. Плућна гангрена. Секундарни скробови такође могу компликовати хронични плућни апсцес (траје више од 6 недеља). Данас је то ретка болест. Најчешћи.

Плеурални пањ

Плеуралну крварење (племена Емпиема) дијагностикује присуство апсцесне течности у плеуралној шупљини (мутна, леукоцитна и фиброзна). Узроци плеуралног апсцеса Стварање плеуралног апсцеса настало је као резултат пенетрације плућних месних микроорганизама у плеуралну шупљину кроз перфорацију плућа, у том случају она формира апсцесе са дијафрагмом или кроз пенетрацију из ткива.

Фиброза у грудима

Фиброза у грудима (Фибротхорак) обично је узрокована лоше третираним плеуралним обољењима, обично ексудативним плеуритисом, плеуралним апсцесом, спонтаним или терапијским чишћењем. Срчана фиброза проузрокује бронхијалну дилатацију, што доводи до измјештања медијастина, савијања кичме и поремећаја плућне циркулације. Симптоми кавезне фиброзе.

Хронични бронхитис

Хронични бронхитис је једна од најчешћих опструктивних болести плућа. Главни узрок болести је дуван. Бројне студије показале су корелацију између оштећења вентилације плућа и броја цигарета који су димљени. Додатни фактор је неуравнотеженост протезе против протезе у плућима. Код деце, узрочници.

Емфизем плућа

Пулсни емфизем дефинише се као трајно увећање изван нормалног ваздушног простора који се налази на периферији терминалних бронхија. Осим тога, зидови мехурића су уништени. Плућна емфизема се јавља код око 50% популације. одрасли. Најчешће је повезан са интензивним пушењем, посебно међу мушкарцима. У најновијим истраживањима постоји емфизем.

Плеурална регургитација

Плеурална регургитација је присуство ваздуха у плеуралној шупљини. Ваздух може улазити у ово подручје кроз различите путеве, као што су: патолошка веза плеуре са дисајним путевима (прекид висцералног плеуралног континуитета) или са површином грудног коша (траума, плућне болести, спонтани процес, медицинска дејства). Врсте мириса Прави мирис (затворени мирис) – оштећен.

Саркоидоза

Саркоидоза је генерализована грануломатозна болест. Истрага о узроцима болести је у току. Познато је да постоји одређена генетска предиспозиција, поремећаји имунолошке регулације, фактори окружења. Саркоидозе карактерише присуство гранулома који не издвајају у многим ткивима и органима. Дијагноза болести одређује дијагноза.

Хронична опструктивна плућна болест (ХОБП)

Хронична опструктивна болест плућа је најчешћа плућна болест. Дефиниција болести комбинује две велике и честе промене: емфизем и хронични бронхитис, који коегзистирају. Његов карактер је мултифактор. Најчешћи узрок је пушење, што доводи до неуравнотежености протезе и анти-протеазе у плућима. Други фактори могу укључивати

Плућне интерстицијске болести

Плућне интерстицијске болести односе се на оне делове који се налазе између подрумске мембране плућних алвеола и ендотела капилара. Они чине око 15% од укупног броја. све респираторне болести. Тачан узрок болести није познат. Често се помињу узрочни фактори, као што су органске супстанце које удишу или околине.

Пулмонарна пнеумокононијаза

Плућна плућа је обично узрокована инхалацијом неорганске прашине. Оне су класификоване као професионалне и хроничне болести. Поллени су узроковани прашином која загађује радно окружење. Затим улазе у респираторни тракт. Обично се заустављају у носу иу горњем респираторном тракту, одакле се излучују издувним ваздухом. За плућне алвеоле.

ТБ

Туберкулоза је заразна болест. То је узроковано Грам позитивном бактеријом Мицобацтериум туберцулосис (Мицобацтериум туберцулосис). Лезије се јављају у свим органима, али се углавном налазе у плућима и плеури. Најчешћа је не-плућна локализација: систем костију и зглобова, грло, урогенитални систем, лимфни чворови. Туберкулоза је распрострањена болест.

Плућне болести узроковане микобактеријама отпорним на туберкулозну киселину

Плућне болести које изазивају нетуберкулозне киселине отпорне микобактерије су иначе атипичне микробактеријезе. Ове микобактерије укључују Мицобацтериум авиум, Мицобацтериум интрацеллуларе, Мицобацтериум кансасии, Мицобацтериум абсцессус. Инфекција се не преноси од човека до човека. Људска инфекција – зоонотске микобактерије, прашина – ретко. Туберкулозне микобактерије су мало у броју.

Плеуритис

Плеурална упала (латински) Плеуритис) означава пнеумонију “пер се” или инфламаторну реакцију која се јавља у сусједним органима. Инфламаторни ексудат који садржи морфотичне елементе крви и протеина може се акумулирати у плеури. екудатионитис). Узроци плеуритиса Главни узроци ексудата су: канцер, микробиолошка инвазија, вирусна запаљења.

Инсуфицијенција плућа

Инвалидност плућа се иначе назива колапс плућа. Састоји се од потпуне беззрачности неких дијелова плућа, што је узроковано зупчавањем зидова алвеола. Врсте малодрома плућа Опћенито, малодорма се може подијелити на малодорму компресије и малодорму бронхијалну опструкцију, микронизоване облике, малодорму скупљања. Недостатак компресије се јавља у току.

Плућна емболија

Плућна емболија је узрокована периферним веном тромбозом. Ово се најчешће јавља када се плућна емболија и плућни колапс појављују. Више од 95%. плућна емболија је узрокована великим дубоким творбама вена у доњим удовима. Предиспозиције за венску тромбозу су: продужени боравак у кревету, озбиљне повреде, генерализовани канцер, инсуфицијенција.

Плеуралне адхезије

Плеуралне адхезије су најчешће компликације еквудативног плеуритиса. У почетној фази адхезије, две плеуралне и зидне плоче су згушнуте и преоптерећене, а затим се влакна наносе на њихову површину. У опсежним адхезијама се примећује плеурална фиброза, што угрожава вентилацију плућа и доприноси развоју.

Дилатација бронхија

Бронхијална дилатација је трајно отицање бронхија и бронхија. То је узроковано оштећењем мишића и еластичног ткива подлоге. Осим тога, хроничне некротичне инфекције доприносе болести. Главне промене које доприносе бронхијалној дилатацији су: бронхијално спајање страних тела и тумора, цистична фиброза, имунолошка инсуфицијенција.

Алергијска пнеумонија

Алергијска пнеумонија (хиперсензитивни пнеумонитис) је запаљена пнеумонија која има имунолошку позадину. Укључује тип ИИИ (имунски комплекс) и реакције преосетљивости типа ИВ (одложене). Болест је првобитно узрокована плућним алвеолима. Алергијска пнеумонија је обично професионална болест. Ово је због повећане осетљивости на инхалиране антигене.

Плућни васкулитис и грануломатоза (Вегенерова грануломатоза)

Вегнерова грануломатоза је васкулитис, који укључује плућне артерије и грануломатозу. Код већине пацијената, грануломатоза се јавља у горњим респираторним трактовима или плућима. Болест комбинује некротизујући васкулитис са интерстицијалним некротизирајућим гљивичним упалом. Модрице од зрна су чешће код мушкараца. Симптоми пнеумоније и грануломатозе.

Остер пнеумониа

Стомачна пнеумонија је болест која се јавља код озбиљно ослобођених пацијената или код оних чије повраћање се понавља или који су стресали садржајем желуца током несвестице (након можданог удара). Стимулација је олакшана у случају поремећаја рефлукса или у случају абнормалног повраћања. Горе наведени разлози стварају пнеумонију.

Инфекције гљивичних респираторних органа

Постоји много гљивичних инфекција које заузимају респираторни систем. Свака системска, дубока и опортунистичка микоза могу имати карактеристичне симптоме. Болести се манифестују када се заразне гљивичне форме не инхидеју. Они се развијају код људи са имунокомпромитованим, ослабљеним и претпостављеним васкуларним приступом. Кандидат За најчешће патогене гљивице.

Инфекције цитомегаловируса

Цитомегаловирус (ЦМВ) је вирус херпеса. Карактеристично је да они узрокују повећање ћелија, а њихове цитоплазме садрже алкалне, упијајуће интервенције. У плућном облику укључене су плућне алвеоларне ћелије које се зову макрофаги. Постоји много механизама преко којих може доћи до преноса вируса. Урођена болест се формира.

Идиопатска плућна фиброза

Идиопатска плућна фиброза је друга врста фиброзне пнеумоније. Мушкарци старији од 60 година највероватније ће бити погођени, иако се могу десити у било које доба. Идиопатска фиброзија подсећа на болести као што су пнеумоконијаза и друга болест везивног ткива. Нажалост, разлог за то још није утврђен детаљније. Карактеристична је за идиопатску фиброзу.

Акутне инфекције горњег респираторног тракта

Акутне инфекције горњег респираторног тракта су најчешће инфекције међу људима. Често се манифестују као једноставне прехладе. Најчешћи патогени су риновируси, коронавируси, вируси грипа и аденовируси. Поред тога, бактерије су повезане са инфекцијом. Међутим, често је немогуће утврдити ток болести. Већина горње инфекције.

Акутно оштећење плућа и акутни респираторни синдром

Акутна оштећења плућа и акутни респираторни синдром су обољења која се карактеришу прогресивном дисфункцијом дисајних путева. Фоликуларна-епителна мембрана је оштећена. То је због многих фактора. Директне, штетне плућа укључују: импрегнацију желуца, упале, блокаду масти, трауму удисања, поплаве.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *