Није тешко дијагностиковати улцерацију доњег екстремитета. Типична локација у доњим дијеловима доњих екстремитета, присуство трофичних поремећаја и венске стазе олакшавају дијагнозу.

Фаза промена улцера је процењена неинвазивним Доплеровим ултразвуком, ау случају сумње на тромбозу, препоручује се флебографија, поготово пре операције варикозних вена.

Код диференцијалне дијагнозе улцерације доњег екстремитета треба узимати у обзир улцерације доњег екстремитета који се развијају као резултат других узрока болести.

Лечење стомачних улкуса ће помоћи

Стомишни улкуси се лече локално или хируршки. Прва метода користи облоге за дезинфекцију, у случајевима богатијих и мастних секрета, такође је корисно користити сва средства за дезинфекцију, масти која садрже антибиотике и када постоји присутна прекомерна зрна, може се користити локална употреба сребровог нитрата.

Посебно добар терапеутски ефекат у лечењу улцерација доњих екстремитета постиже се помоћу облога апсорбујући секрецију и такозваних “антиоксидативних облога”. комадижне траке са дезинфекционим препаратима. Учесталост промене прелива зависи од јачине цурења секрета из погођених подручја.

Хируршко лечење улцерација ниже ноге се састоји у уклањању варикозних вена након чишћења улкуса. Третман третира и промјене које се посматрају у артеријском систему, а понекад је неопходно хируршки излучивање улкуса уз употребу ауто-трансплантације коже.

Компликације локалног лечења улцерација нижим екстремитетима могу укључити развој општих алергијских осипа, због осетљивости на примењене препарате током улцерација доњих екстремитета. Локална алергијска реакција се чешће развија директно у близини лезија.

Прогноза улцерација доњих екстремитета

Прогноза у улкусима доњих екстремитета у великој мјери зависи од отклањања узрока лезија. Чак и после лечења болести, ако се васкуларне абнормалности не елиминишу, болест се може брзо поново појавити.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *