Новости

Црацк Мацица врат

Фрактура грлића материце у току испоруке почиње на спољашњем излазу и иде горе нагоре и може се проширити на унутрашњи излаз. У случају оштећења материце грлића материце, присутно је повећано крварење. Поред тога, може доћи до дубоког и великог оштећења грлића материце.

Висок и опасан руптуре у грлићем је скоро увек повезан са употребом силе, нпр. употреба силе за прекид грлића материце. током ране, абнормалне, акушерске операције. Ово је нарочито случај када грлић материце није потпуно отворен или након акушерских процедура.

У већини случајева руптура цервикса се јавља бочно и линеарно, обично са једне стране, иако постоје случајеви билатералне оштећења грлића материце.

Симптоми фрактуре грлића материце

Доминантни симптом руптуре грлића материце крвари. Међутим, понекад, чак и дубоке повреде уопште не крваре. Случајеви са артеријским оштећењима карактеришу знатно повећана крварења. Касно последица непрепознатљиве и непопуњене фрактуре грлића материце је крварење после крвног суда.

Секундарни пренос преко узлазне руте може се јавити као резултат ширења микроорганизама у крвоток и сусједна ткива.

Чак и минимална штета може бити капија за микроорганизме и може бити проузрокована ширењем бактерија, често доводећи до постпарталне септикемије, што може бити смртоносна посљедица неадагнетизованог и неоткривеног руптура цервикса.

Осим тога, ако се у заповијањима јавља инфламаторна инфилтрација, симптоми могу трајати неколико година.

Препознавање фрактуре грлића материце

Пукотина грлића материце може бити индикована постторним крварењем ако су контракције материце нормалне, нарочито ако су тешке.

Такође, ако је концентрација фибриногена у границама нормалне вредности, то може довести до оштећења врата као узрока крварења. Често, пукотине коегзистирају са пратећом паресом материце.

Лечење прелома цервикса

У случају интраутерине дијагнозе фрактуре цервикса, прва процедура је да изведе посебан маневар за екстракцију плаценте. Препоручљиво је да заправо шијете дефект заједно са залихама и заустави артеријско крварење, ако га има.

Ако прелом врата достигне изнад унутрашњих уста, неопходно је отворити стомак како би се правилно оштетили.

Прогноза руптуре грлића материце

Ако се дијагностикује рана и одмах се примјењује прелом грлића, прогноза је позитивна.

Прогноза преуређених руптура утеруса је нешто гора, пошто је повезана са могућношћу касних компликација – крварење након порођаја и секундарна инфекција ране, што за последицу може проузроковати ширење упале на суседне структуре и путем крвне линије за укључивање удаљени органи, који понекад могу довести до смрти пацијента.
Мариусз Кłос

– Акушерство и гинекологија “, едс науке. Грзегорз Х. Бреборовицз, ед. ПЗВЛ Медицинска издавачка кућа, Варшава.
– Практична породична и обстетричка операција “, ед. Псцхирембел Виллибалд, Дуденхаусен Јоацхим, ед. ПЗВЛ Медицал Публисхинг Хоусе, Варшава.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *