Фанцони Примари Цхарацтер Енсембле Роомс Вариоус

Фанцонски синдром има симптоме који се односе на губитак бубрега фосфата, бикарбоната, калијума и воде. Смањене концентрације фосфата и ацидозе бубрега, заједно са истовременим поремећајима производње активне форме витамина Д, доводе до оштећења раста детета и рахитиса или остеомалације, који нису осетљиви на третман са дозама витамина Д, који се користе у дефицијентним стањима. Оштећење коштаног ткива додатно се појачава секундарном бубрежном ацидозом бубрега.

Поремећаји компактности су отпорни на хормон вазопресин и доводе до полиурије и прекомерне жеђи. Симптоми у примарном облику болести зависе у великој мери од старосне доби пацијента, а такође и од карактеристика, степена и трајања упорности поремећаја. У секундарним варијететима синдрома Фанцони, клинички ток и симптоми зависе од основне болести.

Код одраслих, први симптоми могу бити осећај опште слабости, пролазећи више урина током дана или бол и деформација костију. Понекад долази до патолошких прелома костију.

Поред тога, тјелесна тензија се смањује код пацијената све док се не појаве повреде услед слабог деловања калијума у телу.

Препознавање Фанцонијевог синдрома

Фанцонски синдром се дијагностицира на основу повећаних концентрација фосфата, аминокиселина, глукозе и карактеристика бубрежне ацидозе бубрега у урину. Рентгенске кости се узимају из додатних прегледа, што показује присуство абнормалности у виду рахитиса или остеомалације, деформација или фрактура костију.

У дијагностичком процесу Фанцонијевог синдрома потребно је обавити тестове који омогућавају диференцијацију примарног облика Фанцонијевог синдрома од секундарних сорти, које су узроковане потпуно различитим субјектима болести. У ту сврху, често је неопходно спровести низ тестова за процјену функционисања различитих органа и система тела.

Лечење Фанцонијевог синдрома

Фанцонијев синдром са карактеристикама секундарне болести захтева терапију за основну болест, што узрокује абнормалност у бубрежним навојем. Ефикасно лијечење коексистентних стања често доводи до оставке Фанцонијевог синдрома. Симптоматски третман је заснован на регулацији абнормалног метаболизма воде-електролита.

READ  Вилсонова болест Ово је уројена болест

Ниске серумске концентрације фосфата се компензују применом њихових препарата. Истовремено, неопходно је користити биолошки активне метаболите или аналоге витамина Д.

Током терапије, испитивања концентрације јона калцијума треба извршити у крви серума и урину. Лечење метаболичке ацидозе у Фанцонијевом синдрому укључује употребу натријум бикарбоната како би се надокнадио недостатак калија.

Прогноза у тиму Фанцони

Ансамбл Фанцони првобитног карактера обећава различите перспективе. Код већине пацијената, међутим, доводи до развоја крајње фазе бубрежне инсуфицијенције 10-20 година након првих симптома болести. Прогноза Фанцонијевог синдрома у секундарним културама зависи углавном од клиничке слике и тока основне болести.

Цистиноза за децу је најчешћи узрок Фанцонијевог синдрома код деце. Болест доводи до брзог погоршања бубрежне функције и појаве карактеристика ендоскопске инсуфицијенције бубрега прије 10. рођендана болести. старост детета са овим синдромом. Овај услов захтева константну бубрежну терапију бубрега и представља прогнозу неуспјеха.

Mira Bojević
About Mira Bojević 356 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*