Новости

Фанцони Примари Цхарацтер Енсембле Роомс Вариоус

Фанцонски синдром има симптоме који се односе на губитак бубрега фосфата, бикарбоната, калијума и воде. Смањене концентрације фосфата и ацидозе бубрега, заједно са истовременим поремећајима производње активне форме витамина Д, доводе до оштећења раста детета и рахитиса или остеомалације, који нису осетљиви на третман са дозама витамина Д, који се користе у дефицијентним стањима. Оштећење коштаног ткива додатно се појачава секундарном бубрежном ацидозом бубрега.

Поремећаји компактности су отпорни на хормон вазопресин и доводе до полиурије и прекомерне жеђи. Симптоми у примарном облику болести зависе у великој мери од старосне доби пацијента, а такође и од карактеристика, степена и трајања упорности поремећаја. У секундарним варијететима синдрома Фанцони, клинички ток и симптоми зависе од основне болести.

Код одраслих, први симптоми могу бити осећај опште слабости, пролазећи више урина током дана или бол и деформација костију. Понекад долази до патолошких прелома костију.

Поред тога, тјелесна тензија се смањује код пацијената све док се не појаве повреде услед слабог деловања калијума у телу.

Препознавање Фанцонијевог синдрома

Фанцонски синдром се дијагностицира на основу повећаних концентрација фосфата, аминокиселина, глукозе и карактеристика бубрежне ацидозе бубрега у урину. Рентгенске кости се узимају из додатних прегледа, што показује присуство абнормалности у виду рахитиса или остеомалације, деформација или фрактура костију.

У дијагностичком процесу Фанцонијевог синдрома потребно је обавити тестове који омогућавају диференцијацију примарног облика Фанцонијевог синдрома од секундарних сорти, које су узроковане потпуно различитим субјектима болести. У ту сврху, често је неопходно спровести низ тестова за процјену функционисања различитих органа и система тела.

Лечење Фанцонијевог синдрома

Фанцонијев синдром са карактеристикама секундарне болести захтева терапију за основну болест, што узрокује абнормалност у бубрежним навојем. Ефикасно лијечење коексистентних стања често доводи до оставке Фанцонијевог синдрома. Симптоматски третман је заснован на регулацији абнормалног метаболизма воде-електролита.

Ниске серумске концентрације фосфата се компензују применом њихових препарата. Истовремено, неопходно је користити биолошки активне метаболите или аналоге витамина Д.

Током терапије, испитивања концентрације јона калцијума треба извршити у крви серума и урину. Лечење метаболичке ацидозе у Фанцонијевом синдрому укључује употребу натријум бикарбоната како би се надокнадио недостатак калија.

Прогноза у тиму Фанцони

Ансамбл Фанцони првобитног карактера обећава различите перспективе. Код већине пацијената, међутим, доводи до развоја крајње фазе бубрежне инсуфицијенције 10-20 година након првих симптома болести. Прогноза Фанцонијевог синдрома у секундарним културама зависи углавном од клиничке слике и тока основне болести.

Цистиноза за децу је најчешћи узрок Фанцонијевог синдрома код деце. Болест доводи до брзог погоршања бубрежне функције и појаве карактеристика ендоскопске инсуфицијенције бубрега прије 10. рођендана болести. старост детета са овим синдромом. Овај услов захтева константну бубрежну терапију бубрега и представља прогнозу неуспјеха.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *