Вентрикуларна фибрилација (флуттер, фибрилација) је поремећај срчаног удара, који се манифестује стимулацијом срчаног мишића током периода релативног преламања и његовог неусаглашеног рада.

Вентрикуларна фибрилација или флуттер се обично јавља као резултат хипоксије, токсичних дејстава одређених лекова (нпр. Антиоксидантних лекова који се користе за лечење коже итд.) Или као резултат употребе других лекова (нпр. Антиоксидантни лекови користи се за лечење коже). (нпр. одређени анестетици, дигиталис, живе диуретике, кинидин), кардијалне процедуре или срчане аритмије (нпр. каротидна комора, каротидна комора, каротидна комора, каротидна комора итд.). вентрикуларне тахикардије, атриовентрикуларног блока или раних додатних контракција.

Симптоми вентрикуларне фибрилације и флатера

Као резултат вентрикуларне фибрилације или флаутера, пацијент губи свест за неколико секунди, а након мање од једне минуте пуни симптоми клиничке смрти настају као последица церебралне исхемије.

Електрокардиограм показује типичан образац обољења од неуједначене таласне дужине изоелектричне линије, неправилног синусоидног дијаграма – вентрикуларне фибрилације, или понекад регуларне синусоидне линије – вентрикуларног флутера.

Лечење вентрикуларне фибрилације

Једна од могућности за лијечење вентрикуларне фибрилације је електрична или фармаколошка дефибрилација (интравенозна примјена прокаин амидида или ксилокаина).

Неколико секунди треперења обично нестану спонтано, са дужим прогнозом у зависности од брзине прве помоћи. Прогноза је увек сиромашна са тешким оштећењем срца и поновљеном вентрикуларном фибрилацијом.

Као резултат клиничке смрти, неопходан је потпун поступак реанимације.
Зханета Малец

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *