Новости

Фронт Слантинг Мусцулоскелетал Синдроме

Плетено прокопање пролази кроз уски простор, где је лако постати компримиран. Због свог посебног положаја, то је као у резу.

Спредња скелетна мишица ограничава раменски брахијални плексус са предње стране, док су средњи коси мишићи или цервикално ребро присутни са задње стране, зависно од тога где се врши компресија.

Смањивање или хипертрофија предњег косог мишића изазива притисак на брахијални плексус. Синдром фронталног нагињања мишића је чешћи код жена, а симптоми се јављају углавном у четвртој и петој деценији живота.

Узроци синдрома предњег космичког мишића

Узроци синдрома предњег космичког мишића су сложени. Симптоми болести могу бити узроковани развојем дефекти у скелету (нпр .: абнормалности у скелетном систему, абнормалности у скелетном систему, итд.). додатна ребра у врату, проширење трансверзалних процеса цервикалне пршљенице, структурне промене првог ребра) и мишићни систем (углавном ненормални облик нагнутих мишића).

Важан фактор у развоју синдрома антериорног кошченог мишића може бити и спуштање рамена, који се јавља након повреда, што је олакшано лаваментним флакцидитетом, што је најкарактеристичније за жене.

Симптоми синдрома предњег космичког мишића

Клинички курс и клинички симптоми синдрома антериорне стрмине су повезани са притиском на брахијални плексус и субклавијску артерију. Постоје болни проблеми, парестезија и сензорни поремећаји. Појављују се слабост мишића и атрофија (обично руке, које иннервира лакт или средњи нерв).

Крвни притисак се смањује, а срчани утицај на радијалној артерији ослаби се када је глава окренута према погођеном делу и дубоко инспирисана у исто време (у овом случају се јавља притисак на субклавијску артерију). Поред тога, у рукама и прстима примећују васкуларни поремећаји. Код неких пацијената преовладавају моторни симптоми, у другим сензорним или васкуларним.

Признавање синдрома предњег косог мишића

Дијагноза синдрома фронталног нагињања мишића заснива се на налазима неуролошког прегледа. Неопходно је проширити дијагнозу, јер посматрани симптоми могу указивати на оштећење само једног нерва, онда се може превидети процес болести, који се развија више, у оквиру хумерусног плексуса, из које се влакна појављују и на друге нерве које снабдевају првенствено горње удова.

Кс-зраци често показују промене костију у пределу грлића материце кичме, обично проширење трансверзалних процеса седмих вратних пршљенова. У дијагностичком процесу потребно је узети у обзир и друге болести које могу настати оштећењем структура брахијалног плексуса и сличних клиничких симптома.

Лечење синдрома предњег космичког мишића

Основни метод терапијског управљања у синдрому фронталног нагињања мишића је конзервативни третман (гимнастика, масажа, грејање), који је повезан са корисним ефектима. Убризгавање мишића релаксанта у предње нагињане мишиће може смањити његову тензију и ублажити бол, што је често једини симптом болести.

Тврди симптоми су индикација хируршког лечења. Избор методе зависи од тога да ли је синдром антериорних косих мишића пратио цервикално ребро. Ако се не утврди да је изолована рез миша, она је веома ефикасна и даје непосредне резултате ослобађањем болести.

Ако се показало да се грло грлића није довољно, предњи нагиб мишића је често недовољан, а ребра се такође мора уклонити.
Мариусз Кłос

Проф. др. Мед. Вłадисłав Јакимовицз Клиничка неурологија у контексту Приручника за студенте медицине “, ед. Миецзисłав Голдсзтајн, ед.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *