Новости

Хронично запаљење бронхија

Хронични бронхитис је једна од најчешћих опструктивних болести плућа. Главни узрок болести је дуван. Бројне студије показале су корелацију између оштећења вентилације плућа и броја цигарета који су димљени.

Додатни фактор је неуравнотеженост протезе против протезе у плућима. Код деце, најчешћи фактори који узрокују бронхитис су: риновируси, РС-ови вируси, Вирус Параинфлуенза, Вирус грипа.

У следећим стадијумима хроничног бронхитиса примећене су неповољне промјене у транспорту мушкости. У почетној фази постоји повећана секреција слузи и поремећена функција трепавица. Након тога, маскара је уништена. Појава ћелијске метаплазије, тј. Мулти-редни цилиндрични епител бронхијалне слузнице претвара у вишеслојни равни епител. На тај начин слуз стагнира у респираторном тракту. Плућа су прекомерно надахнута локално и постоје избијене ателецтасис. Пнеумоцоццал анд Хаемопхилус инфлуензае инфекције су честе код пацијената.

Симптоми хроничног бронхитиса

Симптоми хроничног бронхитиса укључују
– кашљање са испражњењем густе мукозне мембране, која се мења у уље у следећој фази болести;
– Појављују се експозија, касније се појављује диспнеја, остаје диспнеја;
– симптоми Astma слични;
– плућни оток због повећаног промета бронхија;
– везикуларни мурмур, суви ударци, звиждаљке, бразде током физичког испитивања, посебно у доњим задњим дијеловима плућа.

Дијагноза хроничног бронхитиса

У радиолошкој слици хроничног бронхитиса, повећан је цртеж доњих делова плућа. У случајевима где је присутна емфизема, плућне области су претјерано светле, заједно са повећањем сенке удубљења и посуда.

Хронични бронхитис се дијагностикује када је кашаљ са испражњењем био присутан најмање 3 месеца током периода од 2 године.

Лечење хроничног бронхитиса

Главни третман хроничног бронхитиса је елиминација штетних егзогених агенаса. Подједнако важне, рекурентне инфекције узимају задње седиште и морају се излечити. Кисеоник се често примењује код пацијената.
Моника Козак

– Општа дијагноза унутрашњих болести “, Е. и А. Брусх, ед. ПЗВЛ, Варшава.
– Интернет за стоматологе “, Г. Оехлер, В. Х. Краусе, ед. ПЗВЛ, Варсав.
– Патологија “, Роббинс, ед. Урбан & Партнер, Вроцлав.
– Педиатрицс, Б. Горницки, Б. Дебиец, ед. ПЗВЛ, Варшава.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *