Имам питање. Да Да Овај тунинг зарастао?

Хипербилирубинемија је болест која се манифестује у повишеним нивоима билирубина у серуму крви. Симптоми жутице, тј. М., Појављују се код пацијента. између осталог жутљивост ока, коже и слузница мембране.

Хипербилирубинемија обухвата болести:

Гилбертова болест

Гилбертова болест је најчешћи облик хипербилирубинемије. Гилбертова болест је генетска болест у којој постоји недостатак преноса глукуронила у јетри. Болест се не лечи, пацијенти треба да избегавају факторе који узрокују жутицу (м.). између осталог напора, грозница, стрес, гладовање). Погоршање стања које се јавља након продуженог физичког напора или после случајне инфекције нестаје након одмора.

Физиолошка неонатална жутица

Физиолошка жутица новорођенчади повезана је са незрелим деловањем ензимског система, а тиме и са абнормалним метаболизмом билирубина. Жућење коже и очију долази код већине новорођенчади и скоро свих презгодњих беба. Дојенчки хепатитис се јавља у другом или трећем дану живота и обично се ослобађа осми дан.

Цриглер-Најјар тим

Цриглер-Најјар синдром се састоји од одсуства или недостатка глукуронил трансферазе (УДП – глукуронилтрансфераза, УГТ), што узрокује озбиљну жутицу. Цриглеров синдром – Најјара је генетска болест, аутозомно наслеђена рецесивно.

Дубин-Џонсон тим

Дубин-Јохнсонов синдром се разликује од Гилбертовог синдрома у томе што је билирубин у плазми углавном естерификован. Дубин-Јохнсонов синдром је наследни (генетско стање, наслеђено аутосомално рецесивно), повезано са дефектом у секрецији органских ањона.
Зханета Малец

Коментари Хипербилирубинемие

јохниман | 2009-04-27 14:08

Ја сам * срећан власник * Гилберт тима. У мом случају је откривено случајно (као у већини случајева). Једина предност ове болести је вероватно његово отпуштање из војне службе. У принципу, не омета ништа. Можете живети у мирном животу. Проблем је када стварно требате бити уморни или стресни. Тада кожа и очи постају жуте и потребно је да се одморите. Још један пример хипербилирубинемије је када особа постане веома поспана након обилног оброка.
Поздрављам све са тимом *.

READ  Морбид постерицна болест (Морбус постерицус) То је системска болест.

Кудлацз | 2009-07-07 22:51

Ја сам * срећан * власник, тако да нисам могао ићи у школу за официре. И имам питање, ако се сећам хипербилирубинемије, то ме чини жутом након напора. Нисам приметио ништа слично томе. Ја ћу сахранити 10 км, ако направим 300 пумпи, ја ћу се стално наливати, тако да немам снаге да останем на ногама. И не видим (или видим неког другог) жутих очију (прилично црвене од труда – углавном стомака или пумпе). Последња студија пре 4-6 месеци показала је (ако не грешим) прелазак на билијар. Не сећам се 50 или 50 пута, али неко је рекао да је пуно. Имам питање. Или ће то проћи, мој животни сан већ је уништен, а сада ме вуче иза мене.

Mira Bojević
About Mira Bojević 339 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*