Новости

Једна од последица крипторхидизма је развој нуклеарних тумора

Код новорођенчади и новорођенчади, приликом физичког прегледа приметан је одсуство једне или обе тестице. У случају стварног крипторхидизма, скротум се не може правилно развити на страни пацијента.

У дијагнози крипторхидизма, испитивање пацијента и одсуство језгра у скротуму су од фундаменталне важности. Такође је препоручљиво тражити орган у абдоминалној шупљини ултразвуком и лапароскопијом. Друге студије сликања могу укључивати рачунарску томографију или магнетну резонанцу која показује присуство и локацију једра или обоје.

Третман крипторхидизма

Верује се да употреба хормонске терапије замене са хЦГ или ЛХ-ослобађајућим хормоном резултира снижавањем кернела код неколико процената пацијената, али успјех зависи од локације органа пре него што се третман спроведе.

Хируршка операција је тренутно најважнија и требало би да се изведе пре завршетка 1. године живота. Избор поступка зависи од резултата преоперативног теста. У свакој од коришћених техника, језгро се ставља у контрактилну мембрану унутар скротума.

Компликације крипторида

Последице крипторхидизма укључују развој тумора нуклеуса, неплодност и окретање језгра (последња компликација је ретко стање које се јавља у незамјењивом језгру). Интраабдомински органи су одговорни за повећан број малигних тумора.

Не постоје подаци о томе да ли хируршке процедуре које су изведене да доведу језгро у скротум резултирају смањењем броја тумора. Препоручује се уклањање незаменљивог органа у ново дијагностификованог мушкарца пре 35.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *