Акутна интерститиална болест бубрега представља инфламаторно интерстицијско обољење бубрежног ткива праћено упалом бубрежних намотаја. Може бити примарни или секундарни процес оштећења гломерулонефритиса или промјена у бубрежним судовима. Акутна болест интерстицијске бубрега траје мање од 3 месеца. Најчешћи узроци су употреба дроге.

Акутни гломерулонефритис

Акутни гломерулонефритис (пост-савршен гломерулонефритис) је изненадна појава, акутна и само-ограничавајућа болест. Појављује се као резултат инфекције бета-хемолитичким стрептококом (што се мање учини другим бактеријама и чак вирусима). Први симптоми се обично појављују 1-3 недеље након инфекције. Акутни гломерулонефритис.

Брзо напредују гломерулонефритис

Брзо напредујући гломерулонефритис је синдром карактеристичних симптома са типичном микроскопском имидзом ткива (уз присуство такозваног ‘гломерулонефритиса’). (нпр. полумесеца, понекад са знацима некротизујућег васкулитиса). Болест се одликује изненадним оштећењем функције бубрега (у року од три месеца гломеруларна филтрација се смањује за најмање пола) – нездрављени води тек након тога.

Алпорт тим

Алпорт тим (Латин) Синдрома Алпроти) спада у групу болести названих хередитарних нефропатија, а узрокована је појавом поремећаја у структури структурне компоненте, тзв. Тип ИВ колагена. Њена неправилна форма доводи до оштећења бубрега (гломерула) и оштећења функционисања очију и слуха. Приказана је генетска позадина (појава.

Месангни гломерулонефритис

Месангозни гломерулонефритис је сјајна гломерулопатија карактеризирана типичном морфолошком слику, а клинички се најчешће манифестује хематуријом и протеинуријом ниског интензитета. Месангозни гломерулонефритис може се јавити у било којој доби, са преваленцом мушкараца. Одређене генетске предиспозиције сматрају се узрочником.

Лупус нефропатија

Лупусна нефропатија је морфолошка промена која се јавља у бубрезима током системског еритематозног лупуса са карактеристичном клиничком слику. Бубрежно интерстицијско ткиво често је укључено у току обољења (појављује се инфламација интерстицијске бубрега). Лупусова нефропатија развија се углавном током прве три године болести и развија се укључивање бубрега.

Ренална остеодистрофија

Ренална остеодистрофија је патолошко стање које се јавља код људи са хроничном бубрежном инсуфицијенцијом. Карактерише се поремећајима костију услед промена метаболизма калцијума и фосфора. Облици бубрежне остеодистрофије Остеодистрофија са убрзаном конверзијом костију карактеришу повећана деградација костију и делимично убрзана реконструкција костију. У тежим.

Хронична бубрежна инсуфицијенција

Хронична бубрежна инсуфицијенција је иреверзибилно стање повезано са прогресивним оштећењем бубрежне функције. Број функционалних нефрона смањује се због морфолошких промена код бубрега код пацијената са дијабетесом (дијабетичном нефропатијом), хипертензијом (хипертензивна нефропатија), гломерулонефритом, катетерским и интерстицијалним бубрежним болестима и тако даље.

Рхеуматски камен

Ледени камен је болест која се састоји у формирању депозита из компоненти урина и њихове акумулације у уринарни тракт. Већина депозита је присутна у самим бубрезима. Хемијске супстанце не преципитирају из урина све док њихова концентрација не прелази количину такозваних “хемијских једињења”. праг растворљивости. Међу факторима који фаворизују или индуцирају камење бубрега су: висока концентрација.

Фокални сегментни гломерулонефритис

Акутно сегментно отврдњавање гломерула је бубрежна болест која се јавља са тешком протеинуријом, повећава се током времена и наставља; обично, то доводи до оштећења бубрежне функције. У морфолошкој слици фиброза и застакљивање се налазе у деловима бубрежних гломерула (жаришта) и само у деловима васкуларне петље (лезије).

Акутна инсуфицијенција бубрега

Акутна бубрежна инсуфицијенција је изненада, претежно реверзибилна, бубрежна дисфункција, манифестујући се у смањењу волумена излученог урина и повећања крвних супстанци које излазе бубрези (ови органи су неефикасни – не могу се носити са излучивањем одређених једињења) . Постоје три врсте акутне бубрежне инсуфицијенције: – најчешћи је преренални облик.

Суб-микроскопски гломерулонефритис

Субмикроскопски гломерулонефритис припада групи гломерулопатије и карактерише га нефротички синдром и потпуно одсуство промена у бубрежном ткиву у светлосном микроскопу. изравнавање подоците пуцњава у електронском микроскопу. То је најчешћи узрок присуства протеина у урину код деце и такође се јавља код људи.

Диабетична нефропатија

Дијабетична нефропатија је компликација дијабетеса, често доводећи до ендоскопске реналне инсуфицијенције. Суштина болести је развој морфолошких и функционалних промена бубрега као резултат изложености дугорочном високом нивоу шећера у крви тече кроз бубреге. У дијабетесу типа И, нефропатија и бубрежна инсуфицијенција се јављају код око једног од три пацијента, иу типу.

Дифтеријски гломерулонефритис

Гломерулопатија позната и као гломерулофаринна мембранаста нефропатија спада у групу гломерулопатије. Болест се заснива на морфолошким променама у подрумској мембрани гломерула, који су оштећени имунолошким комплексима (такав комплекс је комбиновани молекул антигена и антитела), који се манифестује повећаном концентрацијом протеина у телу.

Баријерна нефропатија

Баријерна нефропатија је стање оштећене дренаже урина због оштећења пропустљивости уринарног тракта. Ово стање доводи до промена ткива бубрега и оштећења функције бубрега. Најчешћи узроци код жена пре 60 година су како слиједи. Код старијих мушкараца постоји хипертрофија простате (ретко рак).

Реналне калеме киселине

Реналне калемичне киселине су болести са поремећеном функцијом бубрежног намотаја и нормалним реналним гломерулонефритом. То су урођени или стечени поремећаји трајне или транзиторне природе. Они могу пратити друге услове. Ближа ацидоза ацидозе Бочна ацидоза ацидозе, или ацидоза ацидозе типа 2, је синдром симптома повезаних са.

Дифтеријски гломерулонефритис

Диптеријски гломерулонефритис (или мезангиално-ефритични гломерулонефритис) је гломерулопатија која се јавља код већине пацијената са значајним количинама протеина у урину и активним седиментом у урину (са еритроцитима и ваљцима) са типичним морфолошким променама дефинисаним као месангијални раст и згушњавање васкуларног зида.

Нефротски синдром

Не више од 150 мг протеина излучује се урином здраве особе дневно. Непрофитни синдром је описан као када губитак дневног протеина прелази 3,5 грама – то је основни критеријум нефротског синдрома. Поред тога, смањена је концентрација серумских албумина (због повећане пропустљивости мембране базена гломерула, развија се протеинурија).

Хронична интерстицијска болест бубрега

Хронична инфекција бубрежног катетера је болест бубрежног интерстицијалног ткива уз истовремено запаљење бубрежних намотаја. Ова врста нефропатије се препознаје када траје најмање три месеца. Најчешће га узрокују лекови (углавном аналгетична нефропатија), хемијске супстанце, укључујући кадмијум и олово, и метаболичке поремећаје у облику.

Одвод ваздуха и утера

Одлив бешике-уретера изазива коегзистенција абнормалних анатомских и функционалних стања уринарног тракта. Физиолошки, комбинација уретера и бешике изазива улазак урина у бешику, али спречава да се урина враћа назад у уретер. Ова особина значајно штити бубрег против уласка бактерија и урина у њега.

Вишеструка дегенерација бубрега

Вишеструко-крвна бубрежна дегенерација је генетска болест коју карактерише вишеструка циста у кортикалу и језгру бубрега (потребно је напоменути да друге цистичне промјене у бубрезима могу бити вишеструке или појединачне, једностране или билатералне и могу бити конгениталне или стечене). У зависности од врсте наслеђивања, то је другачије.

Урођени недостаци уринарног тракта

Урођени дефекти уринарног тракта су све анатомске абнормалности које се јављају у уринарном тракту и узроковане су факторима који се јављају током интраутериног живота. Ови недостаци укључују аномалије у уретеру, бешику и уретру, које могу настати са абнормалним бројем органа или са абнормалном структуром органа.

Хаемолитички уремички синдром

Хемолитички уремички синдром је најчешћи узрок акутне бубрежне инсуфицијенције код дојенчади и најмлађе деце. То је синдром који се манифестује у озбиљној анемији изазваној распадом црвених крвних зрнаца, са доминантним оштећењем функције бубрега. Узрок синдрома је у већини случајева Есцхерицхиа цоли или бактерија која производи токсин из Схигелла. Извор.

Инфекције уринарног тракта

Инфекција уринарног тракта се односи на многа клиничка стања – дијагностикује се чак и ако у уринарном тракту у присуству микроорганизама нема клиничких симптома. Понекад постоји облик болести код сепсе и развој отказа бубрега. Најопштија дефиниција инфекције уринарног тракта је да је то стање у којем су микроорганизми присутни на путу.

Уринарна инконтиненција код жена

Међународна дефиниција је да је уринарна инконтиненција стање у којем недостатак контроле мокраће узрокује хигијенске проблеме и отежава контакте између људи. Уринарна инконтиненција се не сматра посебним обољењем, већ само симптомом који се може јавити у случају било каквих функционалних поремећаја и патологија у доњем респираторном тракту.

Повреде бешике

Повреде бешике подељене су на затворене (пукотине) и отворене (повреде) повреде. Прва врста оштећења узрокована је тјелесним повредама у доњем дијелу стомака, најчешће код људи под утицајем алкохола са преоптерећеним мјехурчићем. Оштећење мокраћне бешике често се јавља као резултат фрактура карлице костију у мањој карлици и изазива га

Повреде уретре

Траума уретре може бити узрокована фрактурама карличних костију, трованим перинеалним повредама (нпр. Због абнормалности у трауму сечнице) или због абнормалности у трауми уретре (нпр. Абнормалности у трауматури уретре). Ово укључује падове са висине, ударци), као и продорне повреде узроковане ножем или ватреним оружјем. Понекад се уретра оштећује током операције на органима у непосредној близини. Може доћи до повреде у уретери.

Бартеров тим

Бартеров бенд припада групи тзв. “Бартендерс”. Тобулопатија, ретки поремећај функције бубрежних намотаја. Узрок је урођени дефект у реабсорпцији јона натријума и калијума на нивоу Хенли петље, што доводи до прекомјерног губитка калијумових јона у урину, чиме се смањује концентрација калијума у крвном серуму, што доводи до развоја.

Уретер повреде

Повреде успорених уретара ријетко доводе до дубље оштећења (нарочито, повећана абнормалност код деце и сегмент који повезује бубрежну карлицу са експозицијама уретера). Најтежа оштећења уретера се јављају након отворене и продорне повреде, нпр. када је уретер оштећен ватром. као резултат пуцања (свака рана овог карактера, формирана као резултат.

Повреде бубрега

Повреде бубрега могу се јавити у отвореном механизму (обично након снимања или као резултат удара рана ножем или бијелим оружјем). Често се развијају трауме бубрега у овом механизму праћене повредама другим органима који се налазе у перитонеуму. Затворене повреде, с друге стране, узроковане су саобраћајним незгодама или снажним утицајима на околину.

Колективни бубрег

Цровберри бубрега је запаљенско стање присутно углавном у кортексу бубрега. Фокална и ограничена инфекција узрокује некрозу и инфламаторну инфилтрацију. Стапхилоцоццус ауреус, стафилококус ауреус, је најчешћа бактерија одговорна за бубрежну болест. од избијања уља.

Гломерулопатија LipoProтеинова

LipoProтерна гломерулопатија је бубрежна гломерулопатија карактерисана акумулацијом LipoProтеин унутар њихових структура, што доводи до појаве нефротског синдрома са прогресивним губитком функције гломеруларне филтрације. Неки пацијенти могу такође имати периодичну хематурију. Узроци LipoProтеин гломерулопатије Гломерулопатија.

камен простате

Камен простате је болест која се јавља углавном код мушкараца старијих од 50 година. Абнормалности се развијају у жлездама жлезде и мехурића простате као резултат коегзистенције препрека у одливу лучне секреције, која је обично повезана са постинфламаторним констрикцијама или компресијом аденомом. Стони такође могу бити.

Подкривачки образ

Бубрежни потков је урођена абнормалност која се развија као резултат везивања два завршна бубрега током првог триместра трудноће. Појављује се са учесталошћу једном у неколико стотина рођених. Код неких новорођенчади пронађене су додатне абнормалности, укључујући и друге системе: костију, кардиоваскуларну и дигестивну. Поред тога, различити организми могу коегзистирати са бубрезем потковице.

Хронични пиелонефритис

Хронични пијелонефритис је инфекција паренхима бубрега која дуго траје. Већина случајева је узроковано присуством других патологија унутар уринарног тракта. Као последица упорности упале у бубрезима у дужем временском периоду развијају се ожиљци који узрокују деформације чаура.

Бубрежни скробови

Бубрежни скробови или гломерулопатија скропера су болести гломерулонефритиса који настају услед депозиције нерастворних влакнастих протеина у њиховим структурама, који се називају амилоидима. Ове супстанце се јављају екстрацелуларно у многим системима тела. Одређени су различити облици болести, у зависности од симптома.

Секундарни месангиоус гломерулонефритис

Секундарни мезангистички гломерулонефритис је секундарна болест гломерулопатије основним болестима у којима неки пацијенти развијају бубрежне лезије. Најчешћи узрок секундарног гломерулонефритиса је секундарна ИгА нефропатија.

Секундарни суб-микроскопски гломерулонефритис

Секундарни суб-микроскопски гломерулонефритис је ретка болест која припада инфламаторном стању гломерула и долази са нефротским синдромом. Хистолошки преглед ткива прикупљеног током биопсије бубрега открива типичне промјене, које се такође примећују у примарним суб-микроскопским облицима гломерулонефритиса. Узроци.

Анемија код хроничне бубрежне инсуфицијенције

Анемија код хроничне бубрежне инсуфицијенције је компликација оштећене функције ових органа и истовремено траје дуже време. Карактеристични облик анемије, примећен код пацијената са бубрежном дисфункцијом, је норетхоцитиц анемиа и анемија нормалне боје. Појављује се инциденција анемије код хроничне бубрежне инсуфицијенције.

Уринарна септикемија

Уринарна септикемија је узрокована инфективним факторима који се умножавају у урогениталном систему. Најчешће бактерије које изазивају болест су аеробне Грам-негативне бактерије, као што су Есцхерицхиа цоли, Клебсиелла, Ентеробацтер, Псеудомонас аеругиноса и Протеус вулгарис. Узроци.

Секундарна мембрана – Спатулент гломерулонефритис

Секундарни гломерулонефритис је запаљенско обољење које се јавља у гломерулима бубрега које могу настати током различитих болести. Промене бубрега проузроковане су акумулацијом имунских комплекса у овим органима, што је повезано са развојем симптома из уринарног тракта. Узроци секундарног размножавања мембране.

Упала мокраћне бешике

Упала бешике је честа болест, посебно код жена. Акутно стање се развија као резултат ширења микроорганизама из доњих делова уринарног тракта (ово је тзв. “Микробиолошки пут”). узлазном путу). Типична карактеристика инфекције је тенденција на релапсе, ау току прве године откривања абнормалности, инфекција се поново појављује.

Секундарни брзо напредујући гломерулонефритис

Секундарни брзо напредујући гломерулонефритис, иначе назван секундарни екстрафритички гломерулонефритис, представља разнолику групу гломерулопатских болести која се развијају као резултат коегзистенције друге болести, обично системске. Хистолошке промене укључују екстра-ефрански спаз са присуством полумјесеца изнад.

Задњи поклопац завојнице

Задњи завојни вентил је болест која се развија као резултат формирања зглобова муцине, што спречава правилно уринирање. Задњи завојни вентил се протеже од брда семена до зидова уретре на подлактици. Ако присуство задњег завојног вентила доводи до лакшег сагоревања, због додатног напрезања током парења, тада.

Ренална карлична дистопија

Дијапозија бубрега карлице заснована је на неправилном постављању овог органа. Карактеристична карактеристика је да се бубрега не враћа током интраутериног живота. Дужина судова и уретера погодна је за локацију органа. Током интраутериног развоја, бубрези се крећу дуж кичме у лумбални регион и окрећу се назад.

Уретхра калем камен

Уретхра калем камен је ретка болест која се јавља само у случајевима када је завој оштећен или измењен. Најчешћи абнормалности формирања камена у уретри су констрикције, дивертикула и инострана тела. Осим тога, други поремећаји могу доводити до развоја каменца уринарног тракта. Симптоми уретре камилице Камица.

Камење бешике

Камен мокраћне бешике је поремећај најчешће узрокован под-бугарним опструкцијама у уринарном тракту, који може укључивати неурогенске поремећаје, бенигну пролиферацију простате, стенозу вратне бешике, стенозу уретре и многе друге узроке (нпр. Абнормалности у уринарном тракту, абнормалности у уринарни тракт, абнормалности у уринарном тракту, абнормалности у уринарном тракту). инфекције уринарног тракта или страна тела у уринарном бешику, као што су

Акутни пијелонефритис

Акутни пијелонефритис је болест која утиче на бубрежну пулпу, лекове, бубрежне пелете и уретер. Најчешћи микроорганизам који узрокује инфекцију је Есцхерицхиа цоли цоли. Инфекција је обично узрокована патогеним стањима која долазе из доњег уринарног тракта. Фактори ризика у акутној пиелоници.

Уретероцели

Уретероцеле је цистични врх излаза у уретеру. Екотоксични уретероли коегзистирају са дефектом дуплог уринарног тракта, његов излаз се обично прецизира и отежава дренажу уретеруса, што доводи до дилатације горњег уринарног тракта. Праве уретероцеле се увек примењују на појединачну уретеру. Симптоми уретероцела У зависности од величине лезије.

Стеноза девојчица спољашњег излаза у уретри

Стеноза спољашњег излаза уретре код дјевојчица има облик прстена везивног ткива, који се налази даље доље од женске уретре. Разлог за стенозу спољашњег излаза уретре код дјевојчица је вјероватно висок ниво естрогена током трудноће код мајке, који дјелују на фетус узрокује појаву овог развојног дефекта.

Секундарни гломерулонефритис

Секундарни гломерулопатски гломерулонефритис припада групи гломерулопатије, која се развија у току других стања и болести. Код болести, примећене су хистолошке промене као што су оне примарне мембране гломерулонефритис. Узроци секундарног гломерулонефритиса Секундарни гломерулонефритис.

Запаљење уретре

Инфламација уринарног калема је болест настала услед инфекције микроорганизмима који изазивају гонореје (Неиссериа гоноррхоеае) или не-туберкуларне (Цхламидиа трацхоматис, Ureaplasma уреалитицум, Mycoplasma хоминис, Трицхомонас вагиналис и друге патогене сојине) инфекције. Упала уриног муља не могу изазвати никакве клиничке знаке чак ни у пола случајева.

Апсцес бубрега и пери-ренални апсцеси

Бубрежне опекотине проузроковане су ширењем микроорганизама преко крвотока или као компликација пиелонефритиса. Периапични апсцес је резултат руптуре апсцеса бубрега у простор око овог органа. Уколико се апсцеси бубрега и периапични апсцесни токови између фиброзне кесе бубрега и реналне фасције, то је случај.

Сирова нафта

Цистонијева је присуство гнојне урее у дилатираним каликсима и пелета бубрега, праћено упалом бубрега. Уље изазива Хроничне аномалије епинефритиса узроковане хидронефрозом, која се често примећује код пацијената са бубрежним камењем или уретриром, или обоје.

Секундарни фокални сегментни гломерулонефритис

Секундарни фокални сегментни гломерулонефритис је болест која припада секундарним гломерулопатијама, тј. Болестима бубрежног гломерулонефритиса, који се развијају као резултат њихове оштећења различитим факторима, нпр: бубрежна гломерулопатија, болест бубрега гломерулонефритиса, болест гломерулонефритиса бубрега , болест бубрежног гломерулонефритиса. токсини, заразне болести или хиперфилтрацију. Узроци секундарне жаришне дужине сегментни гломерулонефритис Секундарне жаришне дужине.

Дуплирање горњег уринарног тракта

Удвостручење горњег уринарног тракта има облик двоструког или подељеног уретера, који у принципу нису малформације, већ одвајају анатомске варијанте. Недостаци не постају све док не буду узроци поремећаја уринарног тракта или повезаних клиничких симптома. Облици дуплирања горњег уринарног тракта су потпуни.

Урођени хидроцефалус

Урођена хидронефроза је урођена затезање пелвично-уринарног споја, што је развојни дефект са тешким транспортом урина од бубрега до уретера. У току конгениталне хидронефрозе, уочени део уретера примећује се испод реналне карлице, што узрокује абнормални одлив мокраће. Овај услов доводи до стагнације у систему.

Аутосомална рецесивна буполија мултицитопенија

Аутосомална рецесивна полицитопениа бубрега је ретко стање. Узроци неправилности нису у потпуности објашњени. Вероватно је да наслеђивање није родно специфично. Цисте се формирају растом интерстицијалних делова канала за сакупљање. Симптоми аутосомног рецесивног аутосомног бубрежног мултиплекса.

Болести депозита моноклоналних имуноглобулина

Моноклонска имуноглобулинска депозитна болест је болест која се развија као резултат акумулације грануларних депозита антитела у гломеруларним структурама антитела на бубреге, што доводи до формирања такозваног “синдрома обољења”. очвршћавање нодула гломерула. Ове масе се разликују од оних које се налазе у стругачу у одсуству метахроматског бојења и хаотичне дистрибуције.

Аутосомална доминантна бубрежна мултиплецонтенија

Аутосомална доминантна бубрежна мултиплецитоза је болест која се дешава чешће од исте болести, али је наслеђена на рецесиван начин. У западним земљама, то чини неколико процената свих пацијената који су квалификовани за трансплантацију бубрега. Болест се нарочито често посматра код људи из кавкаског раса, а абнормалности се јављају једном годишње.

Гителманов тим

Гителманов синдром је болест уринарног система, односно поремећај функционисања бубрежних канала (тобулопатија). Абнормалности се односе на недостатке у транспорту супстанце у завојницу због генетских мутација лоцираних на хромозому 16. Гителманов синдром се наследи аутозомним рецесивним путем. То би требало да буде случај.

Група Фанцони

Фанцонски синдром је болест узрокована кваром проксималних калема бубрега, која се односи на реабсорпцију аминокиселина, глукозе и фосфата. Код неких пацијената, такође је поремећена апсорпција бикарбоната, мокраћне киселине, цитрата, протеина ниске молекулске масе и неких елемената (нпр. Карбоната, карбоната, лимунске киселине, протеина и елемената у телу). магнезијум, калцијум, калијум) и.

Непропатија танке подрумске мембране

Непропатија танких подмазних мембрана, или благе породичне хематурије, представља болест бубрега у којој се налази нижа дебљина подрумске мембране као део капиларних посуда гломеруларних гломерула. У току нефропатије танких мембрана у подруму нема других абнормалности у структури гломерулуса. Непхропатија танких филмова.

Уројени нефротични синдроми

Урођени нефротични синдром су болести које се манифестују као резултат генетских фактора везаних за појаву абнормалности у филтрационој мембрани гломерулуса. Последњих година су лоцирани и клонирани гени чије су мутације одговорне за настанак поремећаја у структури компоненти мембране прелома или самих ћелија.

Творничка болест

Фабриц Дисеасе је генетска болест повезана са преношењем абнормалних гена на Кс хромозоме. Узрок ових абнормалности је недостатак ензима, такозвани “ензим за храну”. алфа-галактозидаза, која је супстанца која се налази у лизозама. Ензимски поремећаји доводе до прекомерне акумулације гликозифинголипида у ткива и течности у телу.

Микоза из уринарног тракта

Микооза уринарног тракта тренутно није ретко заразно стање уринарног тракта. Најчешћи узрок инфекције је Цандида албицанс. Једноставне инфекције, које су ограничене само на уринарну бешику, као и оне сложене природе, тј. Оне повезане са горњим уринарним трактом, често се пронађу. Фактори ризика за мокозу уринарног тракта.

Инфекције уринарног тракта током трудноће

Инфестације трудноће у трудноћи су једна од најчешћих болести које се развијају и прате трудноћу. Инфекције уринарног тракта су обично чешће код жена него код мушкараца због анатомских разлика између два пола у структури уринарног тракта. Појав инфекције је повезан са сексуалном активношћу жена, и током трудноће и током трудноће.

Туберкулоза у уринарном тракту

Туберкулоза уринарног тракта је инфекција која се протеже кроз крвоток. Промене у бубрезима примећене су само 5-15 година након појаве примарне инфекције. Туберкулоза уринарног тракта није честа болест. У значајном проценту пацијената лечених туберкулозом уринарног тракта примећују се коегзистивне промене у плућима.

Жутог пијелонефритиса

Жуто-пиран пијелонефритис је хронични облик пијелонефритиса, који је најчешће узрокован Есцхерицхиа цоли цоли или Протеус мирабилис. Фактори ризика за жутицу и карцином пијелонефритис Анемија може бити повезана са овом абнормалношћу.

Ренал глуцосури

Бубрежна глукозурија спада у групу болести названих тобулопатије, које су ријетки поремећаји бубрежних калемова са нормалном или само незнатно смањеном гломеруларном филтрацијом. Ренална глукоза је узрокована урођеним и изолованим поремећајем апсорпције глукозе у бубрежном калупу ближе бубру, што се манифестује излучивањем већих.

Цистинуриа

Цистинурија припада тобулопатији, тј. Болестима бубрежних намотаја, у којима се одвија развој поремећаја у њиховом функционисању. Болест је конгенитална и узрокована абнормалностима у транспортном систему бубрежних канала и гастроинтестиналног тракта. Ови недостаци се односе на цистеину и аминокиселине (лизин, аргинин и орнитин) изграђене од две базе. Цистинурија се јавља са.

Право бубрежна урее

Право уретра је болест бубрежних калемова, која не врше њихову исправну функцију, јер је њихов одговор на хормон вазопресина поремећен. У зависности од степена дефекта концентрације урина, разликовали су се парцијални и укупни облици. Бубрежни облик равне уреје Бубрежни облик равне уреје може бити конгениталан или стечен. В.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *