Плеуралне адхезије су најчешће компликације еквудативног плеуритиса. У почетној фази адхезије, две плеуралне и зидне плоче су згушнуте и преоптерећене, а затим се влакна наносе на њихову површину.

Екстензивна плеурална фиброза смањује вентилацију плућа и доприноси бронхијалној дилатацији. Фоулинг је најчешће компликација након присуства течности у плеуралној шупљини. Ова течност је или присутна или је већ апсорбована у друге делове тела.

Симптоми плеуралних адхезија

Симптоми плеуралних адхезија:
– грудни кош, вучу окупиране половине груди;
– слабљење гласног дрхтања;
– пригушени или пригушени звук звона;
– лоше покретне доње границе плућа;
– ослабљени везикуларни шумови;
– креће у доње дијелове плућа.

Лечење плеуралних адхезија

Лечење плеуралних адхезија заснива се на лечењу болести која их узрокује. Антибиотици против Стрептоцоццус пнеумониае се најчешће примењују интравенозно или у крвљу.
Моника Козак

– Општа дијагноза унутрашњих болести “, Е. и А. Брусх, ед. ПЗВЛ, Варшава.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *