Хронична фокглове је болест која се јавља код лезија коже узрокованих јаким пруритусом, гребањем и прекомерном реактивношћу на спољне стимулусе. Неки аутори верују да је болест благи облик атопијског дерматитиса.

Међутим, главни фактор је психолошки фактор (емоције узрокују или појачавају свраб коже). Тзв. Праг за србење је снижен, што значи да се појављују болести чак и након давања стимулуса, што код здравих људи не изазива свраб. У том смислу, избијања болести често се налазе у подручјима изложеним притиску, што је механички подстрек који доводи до појаве промјена код неких пацијената.

Симптоми хроничног лишаја лишаја

Лезије коже хроничног лишаја су црвенкасто-синко браон боје, њихова површина је прљава, покривена је епидермијом пилинга и пролазе у здраво ткиво без јасне границе. Положај лезије варира, али се обично налазе на врату, лактовима, анусу и гениталној површини, као и на предњим екстремитетима доњих екстремитета.

Хронични Лисзај је чешћи код одраслих и старијих људи. Ток болести је много мјесеци, у неким случајевима чак и много година, са периодичним погоршањима и слабљењем процеса болести. Карактеристична карактеристика је свраб, који се посебно интензивира под утицајем турбулентних емоција.

Дијагноза хроничног лишајевог лишаја

Дијагноза хроничне лишајеве грознице заснива се на изгледу лезија и њиховој локацији, тежини пратећег пруритуса и поновљеној и хроничној природи болести. Диференцирање укључује и друге болести као што су атопијски или контактни дерматитис, преплављеност лишаја и псоријаза.

Третман хроничног лишаја лишајева

Јаке масти и креме са кортикостероидима се користе локално за подручја специфична за болести (нпр. У случају коже у подручју коже). са бетон-метазоном) и редукционим агенсима такође у комбинацији са стероидима. Анти-хистамин и седатив могу се ординирати орално. Третман са трицикличним антидепресивима такође може бити од помоћи.
Мариусз Кłос

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *