Међу лековима узимајте већину свог лијека

Симптоми туберкулозе су иницијално подмукли. Затим се претварају у опште и локалне симптоме. Карактеристике су: замор, осећај дезинтеграције, погоршање фитнеса, физичко, анорексија, ноћно знојење, кашљање, бледа, анемична, тресавица, знојена кожа, плеурални бол.

Туберкулозна грозница има тенденцију да се смањује и постоје суб-фебрилне стања. Шест месеци након инфекције може се развити туберкулозни плеуритис. На страни ексудата, шум звона је потиснут, а шупљина дисања је укинута или ослабљена.

Већина случајева је само-зацељена. Калцификација се јавља на месту претходно постојеће инфламаторне инфилтрације. У неколико случајева може доћи до акутне профилактичке туберкулозе или пнеумоније направљене од сира.

Ток туберкулозе карактерише брз напредак и формирање кавитета у плућима. Стање пацијената је веома тешко, често имају обиље спутума и високу грозницу. Хронични облик туберкулозе карактерише цироза читавих лобова и проксимизација плућног ткива. Током секундарне туберкулозе могу се укључити следећи органи: кожа, надбубрежне жлезде, бубрези, мозак, кичма.

Лечење туберкулозе

Пацијенти са туберкулозом треба да воде животни у животу, да једу рационално и да се пуно одмара. Није препоручљиво пити алкохол или дим. Рифампицин, изониазид, стрептомицин, етамбутол, протхионамид, пиринамид су најчешће узимани лекови.

У терапији се користе два месеца лечења са четири лекова. У наредна четири месеца узима се два лекова. Овај шестомесечни период лечења има занемарљив ризик од поновног појаве.

READ  Нагнута вероватноћа аорте
Mira Bojević
About Mira Bojević 356 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*