• Пет. мај 7th, 2021

Међу лековима узимајте већину свог лијека

ByMira Bojević

јул 31, 2018

Симптоми туберкулозе су иницијално подмукли. Затим се претварају у опште и локалне симптоме. Карактеристике су: замор, осећај дезинтеграције, погоршање фитнеса, физичко, анорексија, ноћно знојење, кашљање, бледа, анемична, тресавица, знојена кожа, плеурални бол.

Туберкулозна грозница има тенденцију да се смањује и постоје суб-фебрилне стања. Шест месеци након инфекције може се развити туберкулозни плеуритис. На страни ексудата, шум звона је потиснут, а шупљина дисања је укинута или ослабљена.

Већина случајева је само-зацељена. Калцификација се јавља на месту претходно постојеће инфламаторне инфилтрације. У неколико случајева може доћи до акутне профилактичке туберкулозе или пнеумоније направљене од сира.

Ток туберкулозе карактерише брз напредак и формирање кавитета у плућима. Стање пацијената је веома тешко, често имају обиље спутума и високу грозницу. Хронични облик туберкулозе карактерише цироза читавих лобова и проксимизација плућног ткива. Током секундарне туберкулозе могу се укључити следећи органи: кожа, надбубрежне жлезде, бубрези, мозак, кичма.

Лечење туберкулозе

Пацијенти са туберкулозом треба да воде животни у животу, да једу рационално и да се пуно одмара. Није препоручљиво пити алкохол или дим. Рифампицин, изониазид, стрептомицин, етамбутол, протхионамид, пиринамид су најчешће узимани лекови.

У терапији се користе два месеца лечења са четири лекова. У наредна четири месеца узима се два лекова. Овај шестомесечни период лечења има занемарљив ризик од поновног појаве.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *