Морбус постсерицус је системски алергијски синдром који се јавља након парентералног увођења стране врсте серума (инострани имуноглобулин). Најчешћа септичка болест је након примене тетануса коња или антимембранозног серума (терапеутске серуме). Симптоми ЦхAsami могу се јавити након примене пеницилина, сулфонамида и јодних препарата.

Болест хирургије је пример комплексне болести са вишком антигена. То је класичан пример имуног одговора типа ИИИ. Растворљиви комплекси антигена са антителима, који циркулишу у судовима, играју одлучујућу улогу у развоју болести. Комплекси оштећују ендотел у суду и узрокују локалне инфламаторне промјене – бол на мјесту ињекције.

Симптоми септичке болести

Након примене серума, први примарни имунски одговор се јавља и симптоми болести се јављају само након одређеног времена, обично између 4. а 17. дан након ињекције. Повећана је температура (грозница), бол на мјесту ињекције, еритем, оток и осип на кожи, уртикарија, лимфаденопатија, бол у мишићима, протеинурија, црвенило и оток зглобова, бол у стомаку и дијареја. Лабораторијски тестови показују умерену леукоцитозу, еозинофилију, ЕСР убрзање и албуминурију.

Ако сте здрави, можете једноставно сачекати да се болест развије. Онда је курс лак, прогноза је врло добра, симптоми обично пролазе спонтано у року од неколико дана. Међутим, симптоми су опасни ако имате кардиоваскуларне болести (колапс је опасан по живот). Компликације су ријетке, тј. Међу осталим запаљењем нерва (неуритис), васкулитисом (васкулитисом) или гломерулонефритисом (гломерулонефритис).

Лечење септикемија

Интрадермални адреналин, антихистаминоза и, изузетно, стероиди адреналинских коре се примењују у лечењу септикемије.
Зханета Малец

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *