Новости

Најновија медицина кроз стварање сложених веза

Дијагноза цистинурије је могућа на основу резултата хемијског прегледа депозита излучених из уринарног тракта или на основу типичне структуре лезија у охлађеним и закисељеним седиментима урина.

Дијагнозу цистинурије подржава тзв. “Цистинуриа”. позитиван Бранд тест у случајевима повећаног излучивања цистина у урину. Одређивање квантитативног састава излучених аминокиселина током периода од 24 сата може потврдити дијагнозу. Цистинурија треба искључити код свих пацијената са бубрежним камењем.

Лечење цистинурије

Терапија цистинурима има за циљ повећање растворљивости цистина у урину (ово спречава развој симптома каменца у бубрегу и раствори цистинске камионе који су већ присутни у уринарном тракту). У том циљу, унос течности мора се повећати 24 сата дневно, укључујући ноћу, код одраслих на око 4 литре.

Такође је важно осигурати да се добије основна реакција у урину, која је могућа након примјене натријум бикарбоната или раствора калијум цитрата или Д-пенициламина. Последњи лек, стварајући сложене везе, снижава концентрацију слободног цистеина у урину, али његова употреба повезана је са могућношћу озбиљних нежељених ефеката, што ограничава његову администрацију на хроничан начин.

Мање токсичности и боља толеранција су повезани са узимањем витамина Б6 или ензима који претвара ангиотензин (каптоприл) као инхибитор. Третман који се користи је ефективан у већини случајева.

Цистинуриа прогносис

Прогноза у цистинурији је успешна ако се болест раније дијагностицира и примени одговарајућа терапија. Ако се дијагностиковање и лечење одгађају, може се развити потпуно обрађен камен уринарног тракта и његове компликације.

Најчешће последице цистинурије су инфекције уринарног тракта, понекад резултујући епинефритисом, перитонеалним апсцесом или септикемијом. Поред тога, артеријска хипертензија, хидронефроза и, у екстремним случајевима, могу се развити хронична бубрежна инсуфицијенција.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *