Новости

Наследан Спинал Аттацк

Сумње у вези са наследном атаксијом кичме могу довести до развоја клиничких знакова. Важно је имати исцрпну историју, са посебним фокусом на појаву сличних поремећаја у члановима породице пацијента (због наследног порекла болести). Генетски тестови и абнормалности гена потврдјују дијагнозу наследне атанализе кичме.

Дијагнозу наслеђене атаксије спина може се олакшати откривањем абнормалности у неуролошким прегледима пацијента. Пре свега, дубоки рефлекси су ослабљени или елиминирани, док је кожа очувана. Бабинскишки рефлекс је скоро увек присутан.

Лечење наследне атаксије спина

Наследна атаксија спине је генетски утврђена болест; До сада није позната никаква узрочна терапија која би могла довести до лечења. Поступак је само симптоматски. Редовно, пожељно свакодневно, рехабилитација, са активним и пасивним покретима, изузетно је важна.

Напредни облици болести захтевају спречавање компликација везаних за имобилизацију пацијента. Често је неопходно увести антибиотску терапију (ако се појаве симптоми инфекција) и профилактичко управљање антикоагулансом.

Прогноза наследне атачија кичме

Наследна атаксија спине је хроничан и прогресиван процес. Као резултат, пацијент који остаје у кревету је имобилизован. Смрт се обично јавља неколико година након дијагнозе болести. Најчешћи узроци смрти су случајне компликације које нису директно повезане са променама у централном нервном систему.

Лежање узрокује развој инфекција, посебно у респираторном и уринарном систему. Боравак у кревету дуго времена такође доприноси развоју плућне емболије. Због тешког стања пацијента, развијају се и друге последице које представљају претњу за здравље или живот пацијента са наследном атаксијом спиналне крви.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *