Неопходно је постепено смањити дозе лијекова

Дијагноза пемпхигус вулгарис базира се на клиничким карактеристикама пемпхигус вулгарис. Неопходно је показати присуство прекомерних папиларних структура, углавном смештених у хроничним иритираним подручјима гдје су видљиве шипке.

Штавише, дијагноза пемпхигус вулгарис често подржава тренутни симптом Николског (епидермис лезење током активног периода болести под утицајем труљења) и хроничног тока пемпхигус вулгарис. Одлучујући су резултати хистопатолошког прегледа оштећених делова коже и присуства имунолошких особина болести.

Диференцијална дијагноза пемпхигус вулгарис

У диференцирању пемпхигус вулгарис, неопходно је узети у обзир различите болести сличног клиничког тока, нарочито папиларне пиодермије, у којима не постоје пемпхигус или Николски симптоми, нема присуства кожних лезија на мукозним мембранама, а имунопатолошки резултати су негативни.

Поред тога, квасац и бромит који се чисти може имати сличан клинички ток, али се обично карактеришу брзи почетак и почетак лезија, одсуство ангажовања мукозала и повезивање са применом фармаколошких препарата.

Такође, пемпхигус вулгарис треба разликовати од равног сифилиса који се примећује током сифилиса (у току коначног сифилиса нису присутни пликови, а позитивне серолошке реакције се показују у лабораторијским тестовима, који разликују два ентитета болести).

Третман пемпхигус вулгарис

У зависности од тежине симптома пемпхигус вулгарис, предузимају се различите методе лечења. Велики и клинички напредни случајеви захтевају интензивну терапију, у ком случају је препоручљиво давати системске лекове из групе глукокортикостероида заједно са препарацијама које слаби имунски одговор система, нпр. Антибиотска терапија тела са антибиотиком тела са антибиотике антитела. циклофосфамид.

Фармацеутски производи се користе дуги временски период док се не спроводи трајна ремиссион и одсуство серумских абнормалности које су примјећене прије терапије. Неопходно је постепено смањити дозе лијекова, јер њихово изненадно прекидање може довести до поновног појављивања симптома болести.

READ  Mezoderma krem ​​- kako se to radi? Koji su mišljenja

У блажим облицима пемфигуса довољно је локално управљање: дезинфекција купатила, коришћење аеросола са глукокортикостероидима и антибиотиком или препарацијама за дезинфекцију. Суспензије глукокортикостероида са стерилним агенсима дају се слузницама.

Mira Bojević
About Mira Bojević 356 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*