Новости

Неправилности у вези са уринским системом и аутономном заједницом

Мулти-системска атрофија је болест која се јавља са симптомима из различитих система (углавном нервозних). Абнормалности се односе на уринарни и аутономни систем, појављују се особине паркинсон синдрома, синдром мозга и оштећења пирамидног система.

Мулти-системска атрофија је неколико болести са различитим интензитетом симптома, болест није честа и њени узроци нису објашњени. У подручјима погођеним болестом, примећују се атрофичне промјене нервног ткива.

Мулти-чип губитак је укључен у групу такозваног “композитног губитка”. Синклеопатија, јер се у многим деловима централног нервног система детектује алфа-синукулин у ткивним уметцима.

Мулти-системска атрофија обухвата неколико болести. То укључује Схи и Драгер-ов синдром (претежно симптоми из аутономног система), атрофија маслина, моста и мозга (симптоми болести су повезани са оштећивањем нервних тракта који раде од језгре до церебелума), као и стриктне и црне супстанце синдром дегенерације (појављују се симптоми Паркинсонове болести у овом облику).

Симптоми мултикомпонентне атрофије

Главни симптоми у току мултикомпонентне атрофије су, осим поремећаја аутономног система (нпр .: абнормалности аутономног система, абнормалности аутономног система, абнормалности аутономног система итд.). кардиоваскуларна – ортостатска хипотензија, дефекти функције бешике у облику поремећаја уринарног тракта, ослабљена ерекција код мушкараца и импотенција, абнормалности узроковане оштећењем церебеларних структура (немогућност, нистагмус, тремор мишића, поремећај хода и равнотеже, абнормални говор).

Штавише, други симптоми укључују паркинсонизам (успоравање мотора, споро ходање, мали кораци, неправилан положај тела) и симптоми који се односе на оштећење пирамидалног система (крутост мишића, паресис, прекомерни рефлекси дубоких мишића и примећени Бабинскиов рефлекс при неуролошким прегледима и другим симптомима који се односе на кортикалне – ломљење или оштећење спиналног тракта). У току болести може доћи до поремећаја гутања.

Због клиничког тока, разликује се облик са доминацијом паркинсонизма (око 20%). Друга, чешће се појављује, са доминацијом такозваних “случајева”, једна је од најчешћих. церебеларни симптоми (око 80%) болесни).

Признавање вишкомпонентне грешке

Мулти-системска атрофија се дијагностикује када су испуњени посебно развијени критеријуми, који укључују четири аспекта: вегетативни и уринарни поремећаји, паркинсонизам, церебеларни симптоми и поремећаји кортекс-кичменог тракта.

На основу ових критеријума, направљена је могућа, вероватна или извесна дијагноза (последња захтева потврду хистопатолошким прегледом у микроскопу присутности промењених нервних ткива).

У разликовању између вишеструких системских распада, Паркинсонове болести и секундарних Паркинсонових синдрома, као и тзв. Кардиоваскуларне болести, треба прво размотрити. лудих крава. Поред тога, слични клинички знаци могу укључивати примарне или метастатске туморе структура централног нервног система, инфекције, синдром демијелинизације, повреде мозгова и метаболичке болести (често су повезани са недостацима храњивих материја и неухрањеношћу).

Третман мултикомпонентне атрофије

Терапија мулти-системске атрофије је само симптоматска – узрочно лечење болести није познато. Поступак укључује рехабилитацију (вјежбе гимнастике и говорне терапије), ортостатска терапија хипотензије, лијечење паркинсон синдрома (код неких пацијената добијени су добри терапеутски ефекти након употребе препарата леводопо, али у скоро пола пацијената нежељени ефекти који се односе на употреба ових лекова се развија, амантадин није ефикасан у лечењу паркинсон синдрома код пацијената са мулти-компонентном атрофијом).

Поред тога, лечење поремећаја уринарног тракта (на пример, урина, итд.) Је од суштинског значаја за лечење мултикомпонентне атрофије. Пацијенту ће можда бити потребно катетеризовати са оксибутином (или у случају уринарне инконтиненције захтијевати супраефритичку катетеризацију), а због често настале дисфагије може бити потребно дати храну кроз гастроинтестинални тракт или транскутану гастростомију.

Психолошка подршка, не само за пацијента са вишеструким губитком система, већ и за његову најближу породицу, остаје важан аспект губитка вишеструког система.

Прогноза губитака у више система

Губитак вишеструког система обично почиње у 6. кварталу 2012. године. Просјечни животни вијек је 6-9 година. Болест је прогресивна, третман нема позитивне ефекте, само успорава процес болести и ублажава симптоме.

Прогноза у вишкомпонентном губитку није успјешна. Поред тога, због честог пада крвног притиска, падови и повреде могу се јавити са или без губитка свести. Уринарни поремећаји су погодни за развој инфекција уринарног тракта, што погоршава општу прогнозу.
Мариусз Кłос

Коментари Мулти-чип нестанак

Баниас | 2013-05-02 19:44

Поздрављам вас. Моја жена, доктор, болесна је са чудном болести. Године 2007, дијагнозиран је мултикомпонентни систем у то вријеме када је имао 56 година. Након годину дана контакта са тиком пронађено је, што је било 11 година уназад, третман је трајао 12 месеци. али резултати су били страшни са придруженом јетром. Тражим доктора који ће вам дати савјете о томе шта даље радити. Сад моја жена не говори и не шета али је свесна. Све физиолошке активности су нормалне. Након 5 испитивања главе, деградација нервних ћелија је инхибирана. Али шта следи, тражим следећу, после консултација са истакнутим шефовима националних клиника, шири своје руке. Можда ће неко заправо дијагнозирати.

Ага | 2014-03-05 10:03

Добродошли, Моја мајка је болесна од 2007. године и МСА дијагнозе су направљене 2013. године. Лекари такође шире своје руке. Болест је практично почела са уједом од кикирики и еритема, али ни један од лекара није желео да то чује као проблем. Мама говори веома нејасно, не говори. Мом је 52 тренутно. Немогуће је описати срећу и видети како болест уништава Маме.

Анна | 2016-12-01 14:11

Добродошла, моја мама такође има дијагнозу МСА-Ц, недавно је била у консултацији у Олсзтину са др. Сивеком, који је рекао да ако нађе или пријави још два случаја ове ужасне болести, написат ће пројекат за медицинске експерименте за борбу против МСА-Ц. Па, молим вас, дођите код њега, можда ће нам пружити неку наду.

Данута | 2017-04-06 21:08

Добродошли у вас. Мој муж, који има 68 година, дијагностикован је и МСА тип Ц. Након посете болници и многим специјалистима, није било могуће пронаћи разлог за то. Као резултат тога, одведен сам на специјалистичку клинику у Гданску, где сам био задужен да вршим тестове за бактерије. Испоставило се да њен супруг има болест која се преноси у крви, што даје поремећаје ходања, говора и вртоглавице.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *