Одређивање дијагнозе на основу клиничког тока није тешко. Неопходно је тражити узроке оштећења лица. У већини случајева постоји потпуна побољшања – прогноза се може одредити на основу електромиографских резултата.

Прогноза оштећења лица

Ако посматране промене нису значајно интензивиране, пареса нестаје након 3-6 недеља, ако су абнормалности израженије, видљиве су тек након неколико мјесеци, а благи симптоми могу трајати током живота (ово се односи само на мали број пацијената). Неки пацијенти доживљавају релапсе, а понекад и контракције мишића.

Лечење оштећења лица

Лаки облици оштећења образног нерва нестају без потребе за лијечењем. У тежим облицима, брзе су потребне анти-едеме и анти-циркулаторне мере. Неопходно је заштитити рожњачу од оштећења.

Пацијент треба да остане у соби на постављеној температури, препоручује се топла обрада лица (термоформа, врела соли или врећа за пијесак). Масажа лица, која може да обавља сам пацијент, има благотворно дејство. Истезање мишића стране пацијента од стране здраве стране спречава се у раној фази правилном постављеном налепницом.

У тешким облицима оштећења лица, неки препоручују хируршко уклањање фацијалног нерва у костном каналу, што доводи до повећања простора канала, а тиме и до елиминације притиска на нерв. Индикације за овај третман је тешко одредити. У дуготрајним, потпуним и неповољним парализама може се направити веза између периферног дела нервног лица и сублингвалног или додатног нерва – овај поступак се побољшава.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *