Оштећење средњег нерва

Оштећење средњих нерва узрокује да се палац не одвија или савија, а такође је оштећен и савијање свих прстију у проксималним међуфалангалним зглобовима.

Такође је немогуће у потпуности претворити или одузети руку. Савијање је такође оштећено. Поред тога, осјећај је оштећен на подручју које пружа средњи нерв.

Због оштећења нестају мишићи на палици, који се испоручују од средњих живаца. Длан руке је гурнут, а када покушате савијати прсте у свим зглобовима, рука зависи од положаја заклетве (палац и показивач остају усправни).

Непријатне парестезије и бол у подручју сензорног инерцирања кроз средњи нерв често настају као последица оштећења средњег нерва. У дуже трајним парализама се развијају трофични поремећаји коже и ексера.

Препознавање оштећења средњег нерва

Није тешко одредити оштећење нерва средње тачке. Потребно је темељито неуролошко испитивање пацијента. Демонстрација губитка или оштећења функције помоћу мишића са влакнима средњег нерва указује на његову оштећења.

Електромиографски преглед може бити од помоћи у дијагнози оштећења централног нервног система, јер је типичан за типичну абнормалност централног нервног система.

Важно је потврдити да је штета изолована или да утиче на друга нервна влакна. Поред тога, процес болести треба да се разликује од питања вишег нервног система.

Лечење оштећења медијалног нерва

Лечење оштећења средњег живца засновано је на жељи пацијента да поврати пуну ефикасност. Рехабилитација пацијента уз употребу физиотерапеутских процедура је важна у терапији.

READ  Прекомерна систолна функција материце у стомаку
Mira Bojević
About Mira Bojević 339 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*