Новости

Паковање у унутрашњој мембрани холестеролског златног аеросола

Атеросклероза се манифестује у присуству цлаудицатио интермиттенс-а, што су болне контракције које се јављају током ходања и присиљавају пацијента да се заустави.

Постоје три фазе у развоју атеросклеротских лезија:
1) депозита депозита холестерола, фосфолипида, инертних масти и малих количина протеина у унутрашњој мембрани. Такође се формирају микро грудвице на зиду.
2) Као резултат иритације депозита холестерола, унутрашња мембрана постаје дебља и компактнија.
3) улкуси и плакови формирају на површини унутрашње мембране.

Наведене атеросклеротске лезије на крају доводе до сужавања артеријске светлости или чак потпуне оклузије. Као резултат тога долази до исхемије и аноксије органа с крвљу, ау случају затварања дође до њихове некрозе.

Најчешће лезије су церебралне, коронарне или периферне артерије – нарочито доњи удови, фундус око, бубрези и главна артерија, ретко плућна артерија.

Атеросклеротске лезије у коронарним артеријама могу довести до болести коронарне артерије, као и миокардне фиброзе због хроничне срчане хипоксије или формирања ожиљака ткива због некрозе (инфаркт миокарда). Атеросклероза такође може довести до формирања анеуризми.

Лечење артериосклерозе

Лечење артериосклерозе подразумева здрав начин живота и исхрану, са ограниченом потрошњом животињских масти и њиховом заменом биљним масноћама и минимизацијом конзумирања угљених хидрата. Коришћење супстанци као што су алкохол, кофеин и никотин такође се прекидају.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *