Новости

Перје су фино и обојене тачке

Перје су мале и разблажене тачке, најчешће расеђене и лоциране у подручјима која нису покривена одјећом. Најчешћа локација пеге је кожа лица. Промене су доминантне међу младим и црвеним људима.

Механизам настанка пеге је генетски одређен. Хередност је аутозомално доминантна. Број меланоцита није повећан, само су процеси производње боје убрзани унутар кожних лезија.

Симптоми пеге

Пеге су у облику светлих или тамно смеђих мрља. Карактерише их глатка површина и положај у равни коже. Поред лица, могу се појавити и на другим местима – на подлактицама, леђима или врату.

Уређење промјена је симетрично. Фекклинг је доживотни али мање интензиван у старости. У лето, они постају видљивији, што је узроковано већом количином сунчеве светлости.

Лечење пеге

Терапијски третман у пеге је искључиво локални. Кожа се третира са пилингима, нпр. Ресорциногена маст (ризик од сензибилизације) и фенол (могу бити одговорни за развој ерозије), као и препарати за одстрањивање мастила, као што су перхидролна маст или бела меркурна маст, чија употреба, међутим, није повезана са његовом пуном ефективношћу.

Прогноза код пеге

Већина људи не пролази кроз било коју терапију, прогнозе у пеге су корисне и немају никакве последице по здравље пацијента. Код неких људи могу изазвати само психолошке потешкоће.
Мариусз Кłос

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *