Новости

Питање је такође релевантно

Дијагноза професионалне болести заснива се на добро утврђеном интервјуу, у којем се посебна пажња посвећује појединачним елементима, посебно да ли су се кожне промјене догодиле након запошљавања и након којег специфичног времена ти периоди су различити и карактеристични за различита занимања.

Важно је идентификовати које хемикалије могу допринијети промјенама на радном мјесту. Такође је важно размотрити да ли пауза на послу резултира прекидом ваше болести.

Корисно је пратити утицај професионалних супстанци тако што ће пацијента изложити факторима за које се сумња да су штетни, а затим их елиминишу током периодичне паузе (важно је узети у обзир могућност успоравања повлачења лезије коже, која се може погрешно тумачити као не побољшање упркос елиминацији фактора за који се сумња да је изазвао лезије). Поред тога, врши се испитивања коже, што може бити лажно, на примјер као резултат смањеног прага осјетљивости код пацијента под истрагом.

Лечење професионалног екцема

У случају професионалног екцема, третман може бити локални или општи. У првој процедури користе се компримице, праћене кремовима са гликостероидима уз додатак дезинфекционих средстава или антибиотика. Анти-хистамини су уопште коришћени, а гликозиди се препоручују за веома опсежне и озбиљне лезије.

Спречавање професионалног екцема

Спречавање професионалног екцема и других професионалних обољења састоји се од посматрања личне хигијене запослених (прање, мијењање одјеће након посла), ношење одговарајуће одјеће која штити од излагања супстанцама које могу изазвати контактне промјене на кожи, одговарајућу вентилацију и хигијену на радним мјестима и ходницима гдје производни процес се обавља уз употребу различитих хемијских супстанци.

Циљ је такође побољшати процесе аутоматизације производње тако да се контакт са штетним супстанцама одржава на минимуму. Највише штетне супстанце које се користе у производњи треба заменити другим једињењима која нису алергена или иритантна.

Такође је важно открити сензибилизацију на факторе занимања рано честим и систематичним стручним истраживањем. У случајевима када се алергијски фактори не могу елиминисати и симптоми болести и даље трају, препоручљиво је да се запосли запослени и промени мјесто обављања посла.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *