Дијагноза дијабетске полинеуропатије није тешка када су информације о хроничном злоупотреби алкохола доступне код особе са карактеристичним симптомима нервног система. Важно је искључити друге услове са сличним клиничким симптомима код људи који конзумирају више алкохола.

Често најважнија ствар у дијагностици алкохолне полинеуропатије је добијање информација о злоупотреби ове супстанце, јер пацијенти често негирају ову могућност.

У овом случају може бити корисно пронаћи повишене МЦВ у крвним лабораторијским тестовима и већу ГГТП активност, што може указати на хроничну употребу алкохола.

Третман алкохолне полинеуропатије

Ране ињекције препарата витамина Б1 и никотинске киселине доносе значајно побољшање клиничког стања пацијента, међутим симптоми болести често не потпадају у потпуности, а ментални поремећаји могу бити трајни.

Међутим, основа за терапију алкохолне полинеуропатије је престати узимање ове супстанце. Ово је једини начин да се гарантује лечење.

Важан аспект је и примена високо квалитетне исхране која садржи све хранљиве састојке неопходне за функционисање тела (углавном витамини из групе Б).

Права исхрана је важна не само за уништење тела, већ и за коегзистенцију желудачног ринитиса код људи који злоупотребљавају алкохол, што је повезано са слабијом апсорпцијом витамина. Побољшање се обично јавља након неколико месеци.

Прогноза алкохолне полинеуропатије

Алкохолна полиневропатија је прогресивна. Временом, лезије болести значајно се интензивирају. Прогноза је добра ако се почетком пацијента са хроничним алкохолом започне лијечење зависности.

Терапија алкохолне полинеуропатије базирана је на чињеници да се алкохолна пића не брину. Уколико то није учињено, само храњива суплемената и витамински додатци неће бити довољни. Нездрављени, тешки облици болести доводе до смрти.

Корсакални синдром и Верницкеова енцефалопатија

Посебан облик тешке алкохолне неуропатије је Корсаков синдром са менталним поремећајима. Симптоми укључују: дезоријентацију у времену, месту и окружењу, као и губитке у меморији, који се углавном односе на све догађаје.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *