Упала пљувачке жлезде је запаљење великих пљувачних жлезда. То је узроковано вирусима, бактеријама и цхAsami и аутоимуне.

Вирусни пљуни артеритис је најчешћи код деце. Уобичајена упала едема, названа заушке, су узрок проширења великих пљувачних жлезда. Многи вируси могу изазвати свињу, најчешће Парамиковирус и РНК вирусе који су повезани са вирусима Пара Инфлуенза и Инфлуенза. Промена је обично реципрочна.

Главни симптом морске свиње је отеклина и некроза фокалне дужине цхAsami. Код деце, болест се спонтано уклања без остављања трајних лезија. Међутим, одрасли могу развити запаљење тестиса, јајника, панкреаса или штитњака, што може узроковати неплодност.

Бактеријска запаљења пљувених жлезда најчешће узрокује оловни камен или ретроградна инфекција из усне шупљине.

Пацијенти са хроничним болестима који нарушавају имунолошку функцију имају висок ризик од развоја акутне бактеријске пљувачке болести. Упала може бити компликација инфекције бактеријама које стварају уље и салмонелом. Болест је веома ретка, посебно код старијих мушкараца.

У хроничном запаљењу пљувачке се смањује пљувачка лучење. ЦзAsami се јавља заједно са коњунктивитисом и назива се Сјогреновим синдромом.

Симптоми запаљења пљувачних жлезда

У запаљености пљувачке, посебно бактеријске, постоји оток и повећање органа, тешки бол. Уста цијеви су едематозна или црвенила. Може се произвести уље.

Лечење миелитиса

Запаљење паротидних жлезда третира се само симптоматски. Нема лекова који имају специфичан ефекат на болест. Превенција гвинејске свиње треба ограничити на изолацију пацијента докле год клинички знаци постоје.
Моника Козак

– Патологија “, Роббинс, ед. Урбан & Партнер, Вроцлав.
– Педиатрицс, Б. Горницки, Б. Дебиец, ед. ПЗВЛ, Варшава.
– патологија за стоматологе “, С. Круш, ед. Медицинска медијска тура Пресс Интернатионал, Варшава.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *