Трансверзални вагинални септум се обично налази у горњем и средњем дијелу органа. Недостатак може бити потпун (у којем случају се преграде затварају вагине) или делимично (са различитим степенима смањења светлости органа).

Делимични септум се обично налази у горњем делу вагине, а пуни септум се налази у доњем дијелу органа. Ови вагинални недостаци могу учинити нормалним сексуалним односом тешком или немогућим. Парцијални зидови често трче асимптоматски јер је вагинални отвор у средини довољан за менструацију крви и вагинални пражњење.

У случају потпуних преграда или прекомерног раста хименове мембране, клинички ток се манифестује недостатком менструације и акумулације крви изнад нивоа септума, дајући слику стагнантног хематома. Дефецт ин тхе форм оф овергровтх оф тхе хименоптера ис море цоммон тхан трансверсе вагинал септум.

Дијагностички процес односи се на појаву цикличног и повећања болова сваког месеца код дјевојчица са добро развијеним секундарним особинама, одсуством менструације (у случају прекомерног раста хименоптера или присуства укупних трансверзалних септума унутар структуре вагине).

Бол је повезан са акумулацијом већих и већих волумена крви у вагини, касније иу оквиру матерничне шупљине. Друго, развија се осећај притиска на задржавање урина и урина, што је узроковано притиском патолошких маса на уринарни тракт.

Пелвиц ултразвук потврђује присуство конгестивних хематома. Пре сексуалног адолесценције, присуство прекомерног раста хименове мембране (или укупног трансверзалног вагиналног септума) може довести до сакупљања слузи у самој вагини као резултат затварања његовог дренажног тракта.

Поступак дефекта је оперативан, а ако су присутне само парцијалне попречне преграде, поступци ће се изводити само у случају жена које пријаве бол током секса.

Уздужни вагинални одбојници

Често је случај да постоји вагинални дефект који се састоји у присуству лонгитудиналног септума у вагини са дефектом материце, обично двосмерном материјом, подељеном материјом или двоструком матерницом. Свака уздужна преграда која не показује било који клинички знак не сме се третирати.

Индикација за прелазак преграде је присуство бола током сексуалног односа (дисарвенција), затварање пропусности или претпоставке да је рођење можда тешко због присуства лонгитудиналног вагиналног септума.
Мариусз Кłос

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *