Новости

Прекомерна систолна функција материце у стомаку

У нормалним условима, дилатација цервикса почиње сваких 10-15 минута и завршава се сваке 3-5 минута, траје 30 секунди или више и има интраутерини притисак од око 40 до 50 мм живине (мм Хг). Они се јављају сваких 3-4 минута током периода директног порођаја и карактерише их нешто већи интраутерини притисак.

Кад год видите контракциону дисфункцију материце, уверите се да је рођење могуће и безбедно у вашем клиничком случају. У многим ситуацијама процена се врши током трудноће или на почетку рођења.

Пошто је порођај изузетно динамичан процес, важно је осигурати да се услови за порођај не мењају и да нема потребе за царским резом.

Прекомерно контракционисање матерничких мишића узроковано је прекомерним контракцијама (када интраокуларни притисак прелази 80-90 мм живе) или превише честе контракције (када постоје 4 или више контракција током периода дилације од 10 минута).

Повећана напетост мировања у мировању

Повећана напетост мировања у мировању се назива тонична контракција. У овом облику, притисак који се примећује између појединачних контракција прелази нормалне вредности.

Повећана напетост мировања у мировању изазива пасивна, повећана напетост, нпр. због присуства хипотензије у материци. у случају вишеструких рођених или вишеструких трудноћа. Чак иу ситуацијама када дође до прекомерне систолне активности, опадни напон се поново повећава.

Лечење прекомерне систолне функције интрапартумске материце

У лечењу прекомерне систолне функције и тонских контракција коришћене су препарати са токолитичким ефектом, нпр. фенол. У случају коегзистенције прекомерног напона за одмор, препоручује се администрирање средстава за скупљање, нпр .: а) а) д) монитор крвног притиска, б) монитор крвног притиска, и ц) монитор крвног притиска. окситоцин да изазове контракције.

Дијастолни агенси – спазмолитици – дјелују углавном на грлићу материце који узрокује опуштање, њихова главна функција је да олакша његово ширење.
Мариусз Кłос

– Акушерство и гинекологија “, едс науке. Грзегорз Х. Бреборовицз, ед. ПЗВЛ Медицинска издавачка кућа, Варшава.
– Практична породична и обстетричка операција “, ед. Псцхирембел Виллибалд, Дуденхаусен Јоацхим, Ед.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *