Новости

Примарна жучна цироза Јетра

Примарна жучна цироза је неинфективно запаљење интрахепатичних жучних канала узрокованих факторима аутоагресије.

Примарна жучна цироза јетре уништава епител, који се препоручује проводницима. До сада су идентификоване четири стадијума болести.

Симптоми примарне билијарне цирозе јетре

Примарна билијарна цироза јетре манифестује се упорним пруритусом. Масне столице су узроковане оштећењем жучне секреције жучних киселина које доводе до поремећаја дигестије.

ЦзAsami код примарне билијарне цирозе јетре може проузроковати проширење слезине или јетре. Осим тога, примећује се Сјогренов синдром, Хасимотоов вол, артритис и жучни мокраћ.

Лечење примарне билијарне цирозе

Примарна жучна цироза јетре се не лечи узрочно. Пацијентима се даје урсодеоксихолна киселина, која смањује вискозитет жучи и олакшава његов одлив. Цхолестирамине и цристипол се користе за борбу од свраба.

Поред тога, лечење примарне жучне цирозе јетре засновано је на исхрани слабе масти, липазе и три-глицерида дужине средњег ланца.
Моника Козак

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *