Дистрибуција еректилне дисфункције је узрочно повезана и састоји се од три групе: органских, психогених и мешаних поремећаја.

Органски поремећаји се јављају на основу васкуларног и нервног оштећења, као резултат поремећаја хормонске равнотеже система. Такође, анатомске абнормалности, пост-трауматске абнормалности и оне које проистичу из хируршког третмана могу допринети развоју проблема органске ерекције.

Психогени поремећаји, с друге стране, односе се нарочито на младе мушкарце испод 35 година. Они се односе на проблеме у међуљудским односима, стресу на раду и брачним проблемима. Међутим, мешани органско-психогени поремећаји су најчешћи узроци проблема са ерекцијом.

Клинички разликовање између ликова је често тешко. Психогене позадине треба сумњивати посебно код пацијената са наглим појавом поремећаја и емоционалних проблема.

Дијагноза еректилне дисфункције

Дијагноза еректилне дисфункције се може одредити након интервјуа, физичког прегледа, лабораторијских тестова и додатних прегледа. Интервју треба узети у обзир ко-морбидности и психосексуалне аспекте.

Треба информисати о природи, развоју и трајању поремећаја, као ио лековима, стимулансима и третманима који су се у прошлости користили. Такође је важно имати интервју о другим болестима нервног система и доњем уринарном тракту.

Физички преглед се примарно користи за процјену сексуалних особина другог реда, тестиса и пениса. Такође је важно мерити крвни притисак и брзину срчаног удара на доњим удовима. Понекад је неопходно извршити електромиографију и основни неуролошки преглед.

Лабораторијски тестови требају се користити за основно мерење серумске глукозе, морфологије мрља, креатинина, уреје, нивоа липида, тестостерона, ензима јетре, серумског пролактина и анализе урина. Понекад је неопходно проширити ендокринални тест.

Лечење еректилне дисфункције

Пре него што се примени одговарајући третман за еректилно дисфункцију, треба покушати елиминирати или смањити факторе ризика и препоручити модификацију начина живота (нпр. Увођење нове терапије за лечење дисфункције ерекције). Главни разлози за то су: заустављање пушења, ограничавање конзумирања алкохола, узимање редовне физичке активности, избјегавање стреса, промјена употребљених лијекова).

Прави третман еректилне дисфункције се иницијално заснива на примени оралних фармаколошких препарата са или без хормонске терапије. Најчешће коришћени лекови су инхибитори фосфодиестеразе, нпр .: инхибитори фосфодиестера. Sildenafil, варденафил, тадалафил, који се узимају орално прије сексуалног односа.

Ефикасност ових лекова зависи од узрока болести и износи око 90%. Њихови нежељени ефекти су углавном главобоља, загушење назалне слузокоже, поремећаји вида мучнине и црвенило лица. За друге лекове, могу се користити препарати који делују на допаминске рецепторе (нпр .: допамин, хлор, хлорид итд.).

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *