Примите информације о темама о природи

Дистрибуција еректилне дисфункције је узрочно повезана и састоји се од три групе: органских, психогених и мешаних поремећаја.

Органски поремећаји се јављају на основу васкуларног и нервног оштећења, као резултат поремећаја хормонске равнотеже система. Такође, анатомске абнормалности, пост-трауматске абнормалности и оне које проистичу из хируршког третмана могу допринети развоју проблема органске ерекције.

Психогени поремећаји, с друге стране, односе се нарочито на младе мушкарце испод 35 година. Они се односе на проблеме у међуљудским односима, стресу на раду и брачним проблемима. Међутим, мешани органско-психогени поремећаји су најчешћи узроци проблема са ерекцијом.

Клинички разликовање између ликова је често тешко. Психогене позадине треба сумњивати посебно код пацијената са наглим појавом поремећаја и емоционалних проблема.

Дијагноза еректилне дисфункције

Дијагноза еректилне дисфункције се може одредити након интервјуа, физичког прегледа, лабораторијских тестова и додатних прегледа. Интервју треба узети у обзир ко-морбидности и психосексуалне аспекте.

Треба информисати о природи, развоју и трајању поремећаја, као ио лековима, стимулансима и третманима који су се у прошлости користили. Такође је важно имати интервју о другим болестима нервног система и доњем уринарном тракту.

Физички преглед се примарно користи за процјену сексуалних особина другог реда, тестиса и пениса. Такође је важно мерити крвни притисак и брзину срчаног удара на доњим удовима. Понекад је неопходно извршити електромиографију и основни неуролошки преглед.

Лабораторијски тестови требају се користити за основно мерење серумске глукозе, морфологије мрља, креатинина, уреје, нивоа липида, тестостерона, ензима јетре, серумског пролактина и анализе урина. Понекад је неопходно проширити ендокринални тест.

Лечење еректилне дисфункције

Пре него што се примени одговарајући третман за еректилно дисфункцију, треба покушати елиминирати или смањити факторе ризика и препоручити модификацију начина живота (нпр. Увођење нове терапије за лечење дисфункције ерекције). Главни разлози за то су: заустављање пушења, ограничавање конзумирања алкохола, узимање редовне физичке активности, избјегавање стреса, промјена употребљених лијекова).

READ  Акутна сирово запаљење Цранио-спинална гума

Прави третман еректилне дисфункције се иницијално заснива на примени оралних фармаколошких препарата са или без хормонске терапије. Најчешће коришћени лекови су инхибитори фосфодиестеразе, нпр .: инхибитори фосфодиестера. Sildenafil, варденафил, тадалафил, који се узимају орално прије сексуалног односа.

Ефикасност ових лекова зависи од узрока болести и износи око 90%. Њихови нежељени ефекти су углавном главобоља, загушење назалне слузокоже, поремећаји вида мучнине и црвенило лица. За друге лекове, могу се користити препарати који делују на допаминске рецепторе (нпр .: допамин, хлор, хлорид итд.).

Mira Bojević
About Mira Bojević 321 Articles
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*