Клинички ток постпарталне инфекције зависи првенствено од вируленције бактерија, од општег имунолошког статуса жене након рођења (дуготрајна испорука, губитак крви и акушерски поступци повећавају ризик од настанка постпарталних инфекција, пошто слабе имунитет пацијената) ио времену када се инфекција догодила.

Локалне постнаталне инфекције укључују углавном инфекције утерне шупљине, које су међу најчешћим постнаталним инфекцијама. Први клинички симптоми су субфебрилни услови. Флуиди из утерине шупљине мењају њихову доследност и постају смрдљиви. Појављује се физиолошки ослобађање постнаталног ваљања материце.

Током прегледа палпације жена извештава о болу, понекад се јавља крварење, што обично није озбиљно и долази са паузама. У благом облику мукозитиса у утери често се примећује задржавање постпарталних фецеса.

Средњепартумни апендицитис се развија као резултат ширења патогених микроорганизама на јајовозне цеви кроз мукозне мембране. Најлакши облик је мукозитис са Фаллопиан тубом, са нешто тежим случајевима који укључују апсцесу јајовода или ограничени перитонитис карлице. У случају апсцеса јајника и пролити перитонитис, примећује се озбиљнији клинички ток.

Среднопартумни апендицитис карактерише појава болова са убодом, у почетку једнострана. Поред тога, током палпацијског теста примећен је значајан бол.

Поред тога, примећена је повишена телесна температура. Ширење процеса болести прати и други симптоми: мучнина, повраћање или веома тешки бол.

Мидвеб маститис је инфекција проузрокована ширењем локалних инфекција преко лимфних судова. Типичне болести су болови који зраче на доњи екстремитет и коегзистирају са грозницом. Поред тога, тест палпације показује болну инфилтрацију у смрзавању. Поред тога, може се пријавити притисак на мокраћни бешум или ректум.

Постпартална септикемија је последица ширења локалних постпарталних инфекција преко крвних судова. Појављује га грозница, која често премашује 39 степени Целзијуса, општи симптоми (страшно изражавање лица, убрзано и слабе срчане фреквенције, суви и напукли језик, убрзани и плитки дах).

Поред тога, пацијенти су анксиозни и могу пати од екстремног неуспјеха циркулације. У току постпарталне септикемије, компликације које могу угрозити живот могу се појавити у облику поремећаја коагулације.

Средњи перитонитис је инфекција која се развија као резултат ширења процеса кроз мукозне мембране, лимфне судове или крвне судове. Доминантни симптом је повећан бол у стомаку, осјетљивост на сваки додир и шок, болљивост према компресији и његово ослобађање (перитонеални симптом).

Поред тога, постоји повећање напетости мишића у абдомном стању (то је одбрамбена мишићна реакција) и опструкција парализованог црева. Срчани утицај је брз, слаб, постоји грозница, лоше расположење и други системски симптоми.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *