Новости

Рефлуксна болест езофагуса

Гастроезофагеална рефлуксна болест назива се гастроезофагеални рефлукс. Болест се састоји у бацању хране од стомака до једњака.

Узрок болести рефлуксног езофагеа је неуспјех механизама који штите од појаве рефлукса. То укључује углавном нижи спхинцтер једњака. Његова неефикасност значи да се кисели садржај желуца врати у горњи део гастроинтестиналног тракта.

Примарни облик болести рефлуксног езофагеа нема прецизан узрок. Друго, болест се јавља након трудноће или после ахалазије једњака. Инфламаторне промене слузнице које прате болест могу такође бити узроковане вирусом херпеса или микозом званом кандидоза. Повреде су такође погодне за упале, нпр. у облику док се сонда убацује.

Симптоми езофагеалне рефлуксне болести

Главни симптом езофагеалне рефлуксне болести је згага. Осим тога, јављају се болови од поремећаја једњака, боунцинга, одинофагије, мучнине, повраћања, есопхагитиса, стенозе дисталног дела једњака, опструкције пролаза хране до стомака, оштећења исхране.

Лечење рефлуксне болести

Лечење болести рефлуксног езофагије подразумева промену начина живота, прекид стимуланса и ограничења у исхрани.

Лекови које узима са езофагеалном рефлуксном болешћу укључују: инхибиторе протонске пумпе, антагонисте хистаминских рецептора. Поред тога, може се користити лапароскопија.
Моника Козак

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *