Новости

Родне нерегуларности у женским органима

Добробит женских гениталних органа обезбеђена је балансом снага у мањој карлици. Оштећење компоненти система за подршку органу у исправном положају или примену додатне силе може довести до поремећаја статике гениталних органа.

Најчешћи фактори који узрокују такве поремећаје укључују физички рад који се односи на руковање оптерећењем, болести са хроничним запињањем, респираторне болести које се манифестују кашљањем, услови у којима се развија асцит.

Оштећење апарата за подршку се јавља релативно често током порођаја (нарочито оштећеност се јавља вулва и карлични нерви који снабдијевају структуре подручја). Постоје урођени поремећаји или поремећаји који се развијају у постменопаузалном периоду, који се састоје у снижавању особина везивног ткива, што заузврат може довести до неправилности у женској гениталној статици.

Учесталост ових патолошких стања је велика. Верује се да ће до половине жена имати симптоме везане за поремећаје гениталне статике током свог живота.

Симптоми абнормалне женске гениталне статике

Доминантни симптоми су бол у стомаку и бол у крсту. Уринарни поремећаји (нарочито у облику вежбања вежбања или стагнације бешике) и дефекације (слично као уринирање). Поред тога, примећује се присуство вагине или материце материце у вулва.

Гинеколошко испитивање описује степен редукције гениталних органа, треба запамтити да су изоловани типови поремећаја ретки и чешће посматрани паралелно, стога хируршки третман треба предузети појединачно за сваког пацијента.

Поред тога, манометријски тест се може провести како би се оцијенио тзв. “Пилот-пилот”. статички интравенозни притисак и његову промену под утицајем контракције аналног миша. Понекад промене које изазивају статичке поремећаје примећене су узимање нормалне радиолошке слике (нпр .: радиографија, фотографија особе која је фотограф, фотографија особе која је фотограф). ако су промене у кичми одговорне за симптоме).

Остали тестови имиџинга могу се користити за извођење ултразвука, компјутерске томографије или магнетне резонанце. Ако се јављају поремећаји на неурогенском медију, препоручује се електродијагностика на основу испитивања неуропроводљивости.

Лечење абнормалности женске гениталне статике

Циљ терапије код абнормалности гениталне статике је да контролише симптоме болести и да успостави одговарајућу локацију и функцију органа. Избор понашања узима у обзир превладавајући узрок поремећаја (понекад има неколико узрочних фактора).

Третманом се користе бихевиоралне или хируршке методе, ау неким случајевима се захтијевају оба метода у исто вријеме. Конзервативно лечење се користи у неразвијеним стадијумима болести, додатно пре или после операције ради корекције абнормалности, што побољшава резултате лечења и спречава рецидив.

Фармаколошки се примењују естрогени који делују на везивно ткиво и побољшавају његов квалитет, нарочито код жена у постменопаузи пре или после операције. Физиотерапија се такође препоручује као конзервативна метода, нарочито код пацијената са неурогенским поремећајима.

Вежбе су дизајниране да обнове функцију мишића у дну длани. Поред тога, електростимулација се користи за стварање хипертрофије мишића у дну и за контролу његове функције од стране жена са оштећеном гениталном статиком.

Хируршки третман, са друге стране, има за циљ хируршку корекцију снижења вагиналног и утеринског стања. Могу се обавити различите операције, понекад се хируршке методе међусобно комбинују, како би се постигао циљани терапеутски ефекат. Важно је запамтити индикације за појединачне операције и могућност компликација које произилазе из употребе таквог третмана.

Превенција абнормалности женске гениталне статике

Спрјечавање абнормалности женске гениталне статике засновано је на смањењу сила које дјелују на органима и заштите од оштећења уређаја који одржава тачан положај. Посебно се препоручује хигијенски начин живота и професионална његу материнства.

Треба поштовати правилну исхрану, систематично се испразнити мокраћна бешика и црева и извести посебне гимнастичке вежбе. Брига о акушерској бази заснована је на правом избору методе испоруке, а нарочито на прецизној процени структуре карлице и величине фетуса.

Тренутно, жене након порођаја се препоручују да предузму рану физичку активност као елемент тромбопрофилакса. Постоји позитиван ефекат на добробит и физичку спремност кроз одговарајућу вежбу након порођаја, али је неопходно упозорити на рано тешко физичко дело, што је контраиндиковано током овог периода.

Женама које су предиспониране на поремећај гениталног статизма не препоручује се да уопште врше било какав физички посао.
Мариусз Кłос

– Акушерство и гинекологија “, едс науке. Грзегорз Х. Бреборовицз, ед. ПЗВЛ Медицинска издавачка кућа, Варшава.
– Гинекологија Приручник за докторе и студенте “, ед. Збигниев Сłомко, ед.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *