• Пет. апр 23rd, 2021

Секундарни месангиални гломерулонефритис

ByMira Bojević

јул 31, 2018

Секундарни мезангистички гломерулонефритис је секундарна болест гломерулопатије основним болестима у којима неки пацијенти развијају бубрежне лезије.

Узроци секундарног месангиог гломерулонефритиса

Секундарна ИгА нефропатија, која има облик мембранских лезија, најчешће се примећује. Узроци абнормалности су: Хеноцхова и Сцхонлеинова пурпура, цироза јетре или друге озбиљне болести које се развијају унутар овог органа, целиакова болест и инфекције са вирусом имунодефицијенције са оштећењем ХИВ-а.

Симптоми секундарног месангистичког гломерулонефритиса

Секундарни мезангистички гломерулонефритис се јавља код депозита имуноглобулина ИгА класе, која је повезана са неким бубрежним абнормалностима.

Пацијенти имају мало озбиљну протеинурију и повећана количина црвених крвних зрнаца откривена је у урину. Понекад је њихов ниво толико висок да постоји промена боје урина (хематурија), то је случај, на примјер. у случају коегзистенције инфекција у уринарном тракту.

У неким случајевима бубрези додатно садрже тзв. “Камене бубрега”. промене полумесеца природе. Често не постоје клинички знаци болести, већ само симптоми основног болестног ентитета, током којих се развијају абнормалности бубрега.

Лечење секундарног месангирајућег гломерулонефритиса

Секундарна терапија мезангиналном гломерулонефритисом се врши на различите начине, у зависности од основне болести, чији третман је најважнији елемент менаџмента. Прогноза такође зависи од тежине болести која узрокује абнормалност у бубрежном ткиву.
Мариусз Кłос

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *