Секундарна болна менструација је патолошко стање болова током менструације, што је резултат абнормалног развоја карлице.

Ови поремећаји обично утјечу на жене старости 30-40 година и узроковане су упалима, миомама пронађеним у материци, ендометриози, развојним дефектима материце или вагине и абнормалностима унутар грлића материце.

Симптоми примарне болне менструације

За разлику од болних примарних менструација, бол почиње прије менструације, често усред друге фазе циклуса.

Бол се јавља у доњем делу стомака, често пацијенти пријављују притужбе лоциране на подручју кичме. Дијагноза је одређена историјом, гинеколошким прегледом и ултразвуком карлице (и могуће хистероскопијом и лапароскопијом).

Лечење примарне болне менструације

Лечење секундарних болних периода зависи првенствено од узрока болести. Често су индикације за хируршки третман, понекад се препоручују конзервативне методе, које се углавном састоје од примене фармаколошких препарата.
Мариусз Кłос

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *