Синдром грлића синуса (Синдроме синус царотици) је болест у којој преосетљиви синус синуса (цервикални синус) стимулише вагусни нерв. Нерв стимулише рефлекс из грлића синуса (рамус синус царотици), чак и са благим притиском.

Под утицајем притиска грлића синуса, вртоглавица или несвести се јављају као последица хипоксије мозга, изазване ослобађањем срчане фреквенције, инхибиције синуса или смањењем крвног притиска.

Синдром цервикалног синуса се јавља код здравих људи, иако је много чешћи код пацијената са артеријском хипертензијом и артериосклерозом. Може бити узроковано окретањем главе бочно (притисак са додатног ребра врата, крутих кошуља или тумора врата) или повећањем крвног притиска у цервикални артерији током кашља или вежбања.

Признавање синдрома цервикалног синуса

Синдром цервикалног синуса обично се дијагнози притиском на цервикални синус и посматрајући симптоме. Дијагноза захтева искључивање Моргагни-Адамс-Стокесовог синдрома, епилепсије, поддиагнозе крви и васкуларног колапса.

Лечење синдрома цервикалног синуса

Обично је довољно информисати пацијента о узроцима напада. Лечење се спроводи коришћењем парасимпатичких лекова (атропин) или лекова који стимулишу адренергични систем. У тешким случајевима, вратни синус треба да се обнови или да се имплантира пејсмејкер.
Зханета Малец

Коментари Цервикални синусни синдром

моника | 2009-01-10 21:27

Имам необичан проблем са мојим мазним мазом када имам 27 година и пронашао сам билатерални цервикални тететус инфекција. Мама је умрла од Мозгоус тетниац. Пре три године су примећени први симптоми са високим крвним притиском 180 и бочним бола. које тестове морају бити спроведене. шта још радите да бисте га излечили и спријечили?

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *