Снеддонов синдром се манифестује кожним лезијама у облику црвено-плавих тачака, које се формирају ретко. Образац спотова се не мења. Поред тога, постоје различити симптоми из централног нервног система, најчешће од прелазне природе. Поред тога, могу се појавити венски улкуси, формирање венских тромба и плућна емболија.

Клинички ток Снеддоновог синдрома са укључивањем унутрашњих органа, нпр .: Снеддонов синдром. Бубрези, срце, су чести, али абнормалности су дискретне и због тога се не примећују никакви клинички знаци. У неким случајевима лупус антикоагулант се примећује у серуму пацијената, иако Снедтонов синдром није повезан са системским еритематозом лупуса. Ток болести је обично хроничан, дуготрајан, међутим, компликације у облику можданог удара могу довести до смрти пацијента.

Препознавање Снеддоновог синдрома

Дијагноза Снеддоновог синдрома је могућа након откривања вазодилатације мреже (са типичном морфолошком сликом ткива посуде која се налази дубље) и симптома повезаних са абнормалним функционисањем централног нервног система.

У диференцијацији Снеддоновог синдрома присуство антардардиолипин синдрома (карактеристична антитела присутна у крвном серуму и други симптоми коегзистирају), нодуларни артеритис и системски еритематозни лупус (нарочито у облицима који раде са присуством лупус антикоагуланта у крвном серуму) треба искључити.

Лечење и прогноза Снеддоновог синдрома

Снеддонова синдромска терапија није ефикасна, примена глукокортикостероида и имуносупресивних препарата нема корисне терапеутске ефекте.

Ацетилсалицилна киселина се користи као профилактичка мера. Прогноза у Снедтоновом синдрому није успјешна, болест је хронична. Постоји висок ризик од можданог удара, што је опасно за здравље и живот пацијената.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *