Новости

Спрата инфициране инфекције са Еозинофилијом

Клинички ток зарастања инфузије еозинофилије фасције обично почиње са болом у зглобовима, кожи и мишићима. Симптоми се изненада појављују и оток се развија око доњих екстремитета (претежно стопала) и горњих екстремитета (посебно рукама). Повећава се кохезија коже и поткожног ткива, који су тешки. Промене су обично симетричне природе.

Покрети у зглобовима око погођене коже и поткожног ткива су поново смањени. Осим тога, опште симптоме појављују се субфебрилна стања, слабост, губитак апетита и лоше расположење. Неуролошки знаци се често налазе у горњим удовима, узроковани притиском нерва у каналу за зглоб.

Поред тога, примећене су лезије коже у облику површинских неправилности које личу на поморанџну кореју, као и модрице на кожи које проистичу из процеса болести дубљих слојева поткожног ткива и ткива.

Лабораторијске студије показују пораст нивоа еозинофила, убрзан депозит црвених крвних ћелија (ЕСР) и високу активност алдолазног ензима у серуму крви и нормалну активност кератиназног ензима.

Поред тога, постоје и абнормалности у микроскопским испитивањима оболелих ткива и у резултатима магнетне резонанце, приказују се ткива која су погођена болестима (ово испитивање се ретко спроводи у инфилтрираној фасцији са еозинофилијом).

Детекција инфузије дифузне фасције са еозинофилијом

Нека дијагноза дифузне еозинофилије може се заснивати на резултатима микроскопских прегледа болесних ткива. Историја болести и притужбе на пацијенте су додатак дијагнози. Такође је важно показати аномалије у серумској лабораторији пацијента.

Дијагноза дифузне еозинофилије у ткиву укључује добар одговор на гликолидни третман, што је карактеристично за дифузну еозинофилију у фасцији. За диференцирање треба размотрити и друга стања везивног ткива са сличним кожним лезијама и резултатима теста.

Требало би се искључити присуство системске склерозе, локалне склерозе (посебно линеарне склерозе) и склеродерме сличне болести узроковане дјеловањем хемијских једињења.

Прогноза инфламације просутих фасија са еозинофилијом

Прогноза еозинофилије у инфламацијама просутих фасија је добра, што је повезано са честим спонтаним повлачењем лезија и, додатно, са добрим одговором на третман гликостероидима.

Повремено могу доћи до рецидива који се не могу третирати са нижим дозама гликостероида (што је повезано са потребом повећања дозе, што може довести до развоја компликација насталих таквим третманом).

Понекад се развијају трајне последице у виду контракција. Прогноза није успешна код пацијената са другим условима (између осталог аутоимуне или неопластичне природе).

Третман запаљења дифузне фасције са еозинофилијом

Два аспекта су важна у терапијском управљању запаљењем еозинофилне фасције: фармаколошка администрација и рехабилитација. Гликостероиди су коришћени помоћу којих се промене индукују да нестају, а затим се доза постепено смањује све док лек не буде у потпуности прекинут (под условом да су промјене преокренути и да се не дође до рецидива). Преднизон је најчешће коришћени гликозид.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *