Карактеристична карактеристика тируспидне нервне неуралгије је пароксизмална инциденца, али у интервалу између таквих стања пацијент не пријављује никакве болести. Болови су јако озбиљни и насилни, описани као печење и печење, а јављају се на подручју које иннервира једна или више грана тригеминалног нерва. Сама напада обично траје мање од неколико минута, ретко више од десетак.

Учесталост неуралгије тригеминалног нерва варира од неколико месеци до неколико епизода дневно. Током оваквог напада понекад се појављују мишићи лица и грчеви и руптуре на страни бола. Пацијенти се жале на сензибилизацију коже лица. Понекад је могуће додиривати одређене делове (нпр. Машину, машину итд.). образ, усне, нос) изазива нападе.

Повољни фактори су: бријање, прање лица, говор, смех, јело, жвакање, траума или зубе за зубе. Врло ријетко, болест је секундарна по природи (нпр. Болест респираторног тракта или болести респираторног тракта) и симптоми респираторног тракта могу се посматрати на обе стране. у току мултипле склерозе). У неуралгији тригеминалног нерва, често се јављају ремијације, тј. Ремисија болести или ремисија болести. дужи временски период без појаве конфузија, такви прекиди могу трајати чак и неколико мјесеци или година.

Признавање неуралгије тригеминалног нерва

Због карактеристичне локације болова, дијагноза није тешка. Диференцирање тригеминалне неуралгије треба узети у обзир запаљења зуба и параназалних синуса, херпеса са типичним лезијама коже на површини лица, неуралгије кранијалног живца ИКС, тумора неких церебралних структура, мултипле склерозе, малформација артеријских судова (нпр. Склероза мозак, склерозу крвних судова, склерозу крвних судова, склерозу крвних судова, склерозу крвних судова). Главни разлози за то су: анеуризми базалне артерије, капи можданог стабла и притисак на трицуспидни нерв.

Постоје посебно развијени критеријуми за успостављање правилне дијагнозе тригеминалне неуралгије: напад главобоље мора трајати од дела секунде до два минута и покрити подручје које се испоручује са нервом од стране најмање једне границе тригеминалног нерва.

Бол мора бити јак, озбиљан или изазван провокативним фактором који утиче на подручје лица. Узроци других болести такође треба искључити, ау неуролошким прегледима, дијагноза абнормалности искључује дијагнозу спонтане неуралгије тригеминалног нерва.

Лечење тригеминалне неуралгије

У терапији неуралгије тригеминалног нерва користи се карбамазепин, вероватно фенитоин, клоназепам или валпроинска киселина. Нова генерација епилепсијских лекова се користи за лечење топирамата, ламотригина или габапентина. Бацлофен се такође користи у неуралгији тригеминалног нерва.

Упркос бројним лековима који се користе у терапији неуралгије тригеминалног нерва, често нису ефикасни. Препоручује се акупунктура и може се обавити хируршка процедура, која се састоји у нечланском оштећењу гране тригеминалног нерва или његовог ганглија, који је одговоран за појаву симптома болести. Ако постоји неки узрок у стлачном суду, притисак један на други мора се смањити хируршки.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *