Zdravlje

Uniderm – mišljenja, cijena, gdje kupiti, izvorna, ili je to vrijedno toga?

krema za vanjsku upotrebu 0,1% bijela ili gotovo bijela.

Ekscipijenti: gexilenglikole, 40-55 gliceril monostearat, cetostearilni alkohol, cetilstearil makrogola 20, pčelinjeg voska bijela, titanijev dioksid, aluminijev škrob octenylsuccinate, fosforne kiseline razrijedi, vazelin bijeli, pročišćena voda

.

15 g – cijevi aluminij (1) – omot kartona
30 g. – epruvete aluminija (1) -. Paketiće kartona

‘H3> Farmakološka akcija

GKS za vanjsku uporabu. Je antiflogističan, antipruritic i antiexudative učinak.

mometason (i drugih GKS) uzrokuje oslobađanje proteina koji inhibira fosfolipaze A2 i poznat pod imenom lipocortin, koji kontroliraju biosintezu tih medijatora upale kao što su prostaglandini i leukotriene inhibicijom oslobađanja njihovog zajedničkog prethodnika, arahidonska kiselina .

‘H3> Farmakokinetika Kada se primjenjuje lokalno krema Uniderm® apsorpcija je zanemariva. 8 sati nakon primjene na neoštećenu kožu (bez occluzionna zavoji) u sistemsku cirkulaciju detektira oko 0,4% aktivne tvari.
‘H3> svjedoči upalne simptome i svrbež dermatoza su prikladni za terapiju kortikosteroida.
‘H3> Režim doziranja

lijek koristi lokalno.

Tanki sloj kreme Uniderm® nanosi na kožu 1 zahvaćena vrijeme / dan. Trajanje liječenja određuje njegova učinkovitost i podnošljivost strane pacijenta, prisutnost i ozbiljnost sporednih učinaka.

Nuspojave

Dermatološki Reakcija s: rijetka – iritacije i suhoća kože, peckanje, svrbež, folikulitis, hipertrihoze, akne, hipopigmentacije, perioralni dermatitis, vlaženje kože, pristupanje sekundarne infekcije, znakovi atrofija kože, strija, Miliaria; & Lt; 1% – formiranje papula, pustule

.

alergijske reakcije s: alergijski kontaktni dermatitis

.

Drugo: prilikom primjene krema Uniderm® za dugo vremena i / ili za liječenje velikih područjima kože, ili uz korištenje propusnim zavoja, osobito u djece i adolescenata može iskusiti nuspojave tipične za sistemskih kortikosteroida, uključujući i nadbubrežna insuficijencija i Cushingov sindrom.

‘H3> Kontraindikacije
‘P’ – akne rosacea,

perioralni dermatitis;

‘P’ – bakterijske, virusne (uzrokovane herpes simpleks tipa 1 i 2, varicella zoster), ili gljivične infekcije kože,

‘P’ – tuberkuloze;

‘P’ – sifilis;

‘P’ – nakon cijepljenja s Reakcijska;

– djeca do 6 mjeseci;

‘P’ – trudnoća (liječenje velikim područjima kože, dugotrajno liječenje);

‘P’ – dojenje (uporaba u visokim dozama i dugo)

‘P’ -, preosjetljivost na lijek ili kortikosteroidima

Uz oprez lijek treba koristiti na licu iu naborima kože, zatvorenu odijevanja, a kada se primjenjuju na velikim površinama kože i / ili dugotrajnog liječenja (osobito u djece starije od 6 mjeseci).

Primjena trudnoće i dojenja

Sigurnost kreme od Uniderm® tijekom trudnoće i dojenja nije studirao.

Kortikosteroidi prijeći barijeru. Ako trudnoća trebali izbjegavati dugotrajno liječenje i korištenje lijeka u visokim dozama u vezi s prijetnjom negativnog utjecaja na razvoj fetusa.

Kortikosteroidi se izlučuje u mlijeku. U slučaju kada se pretpostavlja uporabu lijeka u visokim dozama i / ili za dulje vrijeme, trebali biste prestati dojiti.

Djeca

Sigurnost i djelotvornost kremom od Uniderm® u lokalnoj primjeni u djece iznad 6 mjeseci u razdoblju dužem od 6 tjedana, nije ispitivan.

S obzirom na činjenicu da je u djece je omjer površine i tjelesne težine više od odraslih, djeca su pod većim rizikom od suzbijanja funkcioniranju hipotalamo-hipofiza-nadbubrežna sustava i razvoj Cushingov sindrom, uz korištenje svih kortikosteroida za tematska i lokalna primjena.

Dugotrajno liječenje djece kortikosteroida može dovesti do povrede njihovog rasta i razvoja. Djeca trebaju primati minimalnu dozu, dovoljno da se postigne učinak. U djece u dobi od 6 mjeseci do 2 godine tijekom liječenja ne smije biti veća od 5 dana.

Kontraindikacije:. Djeca do 6 mjeseci

Posebne upute

Kada se primjenjuju na velikim površinama kože za dugo vremena, posebno kada se koristi okluzivnih rane može razviti sustavni učinci kortikosteroida. S obzirom na to, treba pratiti stanje pacijenata i identificirati simptome suzbijanja funkciju hipotalamo-hipofiza-nadbubrežna sustava i razvoj Cushingov sindrom.

izbjeglo dobivanje kremu Uniderm® u oči.

propilenglikol uključen u pripravak lijeka može izazvati iritaciju na mjestu primjene. U takvim slučajevima, prestanite s upotrebom kreme Uniderm® i dodijeliti odgovarajući tretman.

Imajte na umu da GCS su u stanju promijeniti simptome nekih bolesti kože koje se mogu kompliciraju dijagnozu. Osim toga, primjena kortikosteroida može biti uzrok usporenog liječenje rana.

S dugotrajno liječenje GKS nagli prekid terapije može dovesti do razvoja sindroma od Ricochet, koja se očituje u obliku dermatitis s intenzivnim crvenilo i peckanje. Dakle, nakon dugog trajanja tretmana, uklanjanje lijeka za Uniderm® treba učiniti postupno, na primjer, uključivanjem prekidima režima liječenja prije nego što u potpunosti ne zaustave.

Upotreba u Pediatrics

Sigurnost i djelotvornost kremom od Uniderm® u lokalnoj primjeni u djece iznad 6 mjeseci u razdoblju dužem od 6 tjedana, nije ispitivan.

S obzirom na činjenicu da je u djece je omjer površine i tjelesne težine više od odraslih, djeca su pod većim rizikom od suzbijanja funkcioniranju hipotalamo-hipofiza-nadbubrežna sustava i razvoj Cushingov sindrom, uz korištenje svih kortikosteroida za tematska i lokalna primjena.

Dugotrajno liječenje djece kortikosteroida može dovesti do povrede njihovog rasta i razvoja. Djeca trebaju primati minimalnu dozu, dovoljno da se postigne učinak. U djece u dobi od 6 mjeseci do 2 godine tijekom liječenja ne smije biti veća od 5 dana.

‘H3> predozirati

simptomi. Inhibicija funkciju hipotalamo-hipofizno-adrenalne sustava, uključujući i sekundarna adrenalna insuficijencija

liječenje. Simptomatsko, ako je potrebno – korekcija poremećaji elektrolita, prestanka uzimanja lijeka (za vrijeme dugotrajnog liječenja – početi smanjivati)

Interakcije lijekova

Nema podataka o interakciji s kremom od Uniderm® s drugim lijekovima.

Pravila i uvjeti skladištenja

Lijek treba čuvati izvan dohvata djece, na temperaturi od 15 ° C do 25 ° C. Trajnost – 2 godine.

Uvjeti isporuke ljekarni

lijek ispušta recept.

Mira Bojević

Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро.
Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи.
На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

You may also like...