Плеурална регургитација је присуство ваздуха у плеуралној шупљини. Ваздух може улазити у ово подручје кроз различите путеве, као што су: патолошка веза плеуре са дисајним путевима (прекид висцералног плеуралног континуитета) или са површином грудног коша (траума, плућне болести, спонтани процес, медицинска дејства).

Врсте мрља

Право одред (затворено одвајање) – оштећена површина плућа која је узроковала одвајање је затворена. Ваздух улази у плеуру једном и не повећава се.

Отворена уста – Рупа у грудном зиду или бронхо-пулмонална фистула дозвољава ваздуху да уђе у плеуру током инхалације и бекства током истека. Ваздух у шупљини одговара атмосферском притиску. То доводи до јаког снажног зрачења.

Регургитација вентилације (регургитација вентила) – има механизам вентила који узрокује циклично повећање запремине ваздуха у плеуралном простору без могућности његовог уклањања. Повећање количине ваздуха у плеури на свакој инспирацији повећава колапс плућа, а кретање медијастина изазива јаку диспнеју, понекад чак и колапс.

Симптоми плеуралног рефлукса

Симптоми плеуралног рефлукса укључују
– изненада појаву диспнеа,
– бол и груди,
– рефлекс кашља,
– цијаноза, несвестица,
– компликације циркулације – тахикардија, шок, пад притиска – у отвору за вентилацију,
– гнетење окупиране стране груди, премазивање груди,
– помицање органа медијастина на супротну страну,
– светао простор без плућног узорка који окружује потопљена плућа,
– Звук бубњака при спуштању,
– не чује се респираторни шуми.

Лечење плеуралног одреда

У респираторном тракту плућа треба уклонити непосредном плеуралном пункту. Осим тога, пацијенту у тешком стању је обезбеђена плеурална дренажа. ЦзAsami, у случају веома малог мириса, који се не повећава, препоручује се само посматрање пацијента. Потом се надају да ће се ваздух сам апсорбовати.
Моника Козак

– Општа дијагноза унутрашњих болести “, Е. и А. Брусх, ед. ПЗВЛ, Варшава.
– Интернет за стоматологе “, Г. Оехлер, В. Х. Краусе, ед. ПЗВЛ, Варсав.
– Здравствена енциклопедија “, дневник Газета Виборцза, Варшава

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати. Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *