Воле Риедела (запаљење штитасте жлезде Риеделитис, Тхиреоидитис фиброса цхроница Струма Угноса) је врло ретка врста хроничног тироидитиса. У Риеделовом вику, шуитна жлезда је увећана и има снажно влакнасто месо, са кохезијом која се може упоредити са дрветом, а тиме и са другим именом болести – дрво вол. Узрок ове болести је непознат.

Симптоми Риделове воље

Повећана штитна жлезда врши притисак на околне органе врата, на које се преносе и фиброзе. Симптоми болести су повезани са дисајним путевима, једњаком, посудама и живцима који су компримовани од експандирајуће штитне жлезде. Промене у тироидним жлездама често могу бити праћене и идиопатском фиброзом у другим дијеловима тијела, нпр. штитне жлезде, штитне жлезде и штитне жлезде. ретроперитонеални простор.

Раст штитне жлезде је безболан, без грознице и траје много година. У функцији хормона штитне жлезде обично се примећује хипотироидизам и смањује се узимање јода 131. Одређивање тежине туморске масе штитне жлезде може довести до сумње на тумор.

Цијели Ридел подсећа на рак шиљађе у својим симптомима, што захтева диференцијацију са овим неопластичним процесом. Присуство антитихидних антитела може указати на аутоимуне етиологије.
Зханета Малец

– Унутрашње болести “, Андрзеј Сзцзеклик, Практична медицина, Краков.
– Интерне болести “, Францисзек Кокот, ед. Медицинска издавачка кућа ПЗВЛ, Варшава.
– Патологија “, Роббинс, ед. Урбан & Партнер, Вроцлав.

About Mira Bojević
Много се може рећи о њој, али можда је најважнија чињеница да је пажљива и импресивна. Наравно, она је такође дисциплинована, забавна и љубазна, али су у скраћеном испоруци, поготово имајући у виду да су помешани са захтевима добро. Ипак, за њену пажљиву природу, за шта је тако добро. Пријатељи имају тенденцију да рачунају на њу и њен смисао за хумор кад год им треба навијати.

Наравно нико није савршен, а Ања има и низ мана у којима се такође бави. њена непромишљеност и презирљива природа не праве највећу компанију и стварају непријатне речи. На срећу, тамна природа је ту да помаже у поправљању ствари када је то потребно.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment Одустани од одговора

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *